10.03.2009. / 12:09

Autor: Andrea Belin

Pomladite se novom bojom kose

Kako bi barem na prvi pogled izgledali mlađe i sakrili koju godinu nisu vam potrebne plastične operacije, a niti najskuplje kreme. Vjerovali ili ne, dovoljno je samo obojiti kosu. Kad ništa drugo ne možete promijeniti, barem se poigrajte kosom

Boje kose puno govore o našem temperamentuBoje kose puno govore o našem temperamentuBojenje kose je vjerojatno najbrži način da svoj izgled dramatično promijenite. Ujedno je i dobar izgovor za kupovinu nove odjeće i šminke, jer svaka boja kose sa sobom nosi i kompletan look koji joj najbolje odgovara. Holivudska stilistica za kosu, Lisa Shepard otkriva nekoliko tajni pomlađivanja.

Najveća je greška zadržati boju kose koju ste imali dok ste bili mlađi. Kako starimo, mijenja se boja tena, a i struktura kose. Stoga je važno da svakih nekoliko godina promjenite boju kose i prilagodite ju vašem tenu. Naime, to ne znači da morate boju drastično mijenjati jer će samo nekoliko svjetlijih pramenova biti dovoljno da vas osviježi. Svjetloputim djevojkama tamne boje uglavnom loše pristaju, kao i tamnoputima boje poput nordijsko plave. No zato im boje meda i lješnjaka pristaju odlično.

Sijeda kosa s nekoliko pramenova i modernom frizurom, može vas pomladiti. Važno je pogoditi pravu nijansu pramenova i ako sijedoj kosi dodate malo sjaja, izgledati će čvršće, zdravije i privlačnije.
Sijeda kosa je teška za održavanje jer je kruta i teška, no boja za kosu s određenim dodacima će ju omekšati i učiniti podatnijom i sjajnijom. Kada kupujete boju za kosu kojom ćete prekrivati sijede, pazite na nijansu koju ćete odabrati. Plava je svakako najbolja za prekrivanje sijedih jer su sijede vlasi najmanje uočljive na svijetlijoj kosi. Osim toga, plava kosa dobro pristaje uz skoro svaki ten.

Plava nije i jedina boja kojom možete prikrivati sijede no tu treba biti jako oprezan. Ako je dok ste bili mlađi, vaša kosa bila crne boje, vrijeme je da je se odreknete jer će vam dodati koju neželjenu godinu. Preporuča se tamnija kosa, ali nikako jednobojna. Prošarajte ju s nekoliko svijetlijih pramenova. Najvažnije je od svega pronaći nijansu koja najbolje odgovara vašem tenu.

Temeljna boja neka bude neutralna kako bi što bolje prekrila sijede, a zatim sve prošarajte pramenovima u nekoliko nijansi. Igra bojama vašoj će kosi i licu dati sjaj i svježinu te oduzeti koju godinu. Ali, nemojte zaboraviti da promjenu boje kose prati i promjena make-upa. Svijetlija kosa neće dobro izgledati uz make up koji ste koristili dok je vaša kosa bila tamnija.

Ako je vaša put svijetla te imate plave ili zelene oči, koristite se svijetlim tonovima za bojenje kose: pepeljastim, boje šampanjca ili bež.Ukoliko je vaša put tamnija (smeđa ili maslinasta) te imate tamne oči, koristite se jakim zlatnim nijansama ili, pak, crvenkasto-smeđim ili kestenjastim nijansama.No, ako ste po boji puti negdje između jako svijetle ili jako tamne, onda uživajte u odabiru bilo koje boje koja vam je najdraža.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika