12.03.2009. / 01:28

Autor: Ivica Medo

nogomet

Arsene Wenger: 'Pokazali smo karakter'

Nakon dramatične ukupne pobjede Arsenala nad Romom u osmini finala Lige prvaka, menadžer Arsenala Arsene Wenger pohvalio je karakter i odlučnost svoje momčadi

Arsene WengerArsene WengerRoma je uzvratnoj utakmici osmine Lige prvaka pobijedila Arsenal u 90 minuta pogotkom Juana u 9. minuti, a budući da je engleski klub slavio u Londonu s identičnim rezultatom, igrali su se produžeci. No, kako se ni nakon produžetaka rezultat nije promijenio, pristupilo se izvođenju jedanasteraca.
U prvoj seriji Romin vratar Doni obranio je jedanaesterac hrvatskom reprezentativcu Eduardu da Silvi, koji je ušao u igru u 85. minuti umjesto Nicklasa Bendtnera, dok je s druge strane Manuel Almunia obrani jedanaesterac Mirku Vučiniću u drugoj seriji. Preostali izvođači u prvih pet serija bili su sigurni, pa su se morali izvoditi dodatni jedanaesterci. U osmoj seriji Diaby je pogodio za Arsebal, dok je Tonetto promašio i slavlje «topnika» moglo je početi.

Arsenal je nakon dramatične igre živaca izborio plasman u četvrtfinale elitnog klupsko natjecanja, a vidljivo sretni Wenger nakon utakmice je izjavio:
«Očekivao sam da ćemo pokazati pokazati odlučnost, ali bio sam iznenađen nervoznim ulaskom u utakmicu. Obje momčadi dale su sve od sebe», bilo je prvo što je Wenger izjavio, a zatim je u dahu nastavio: «Kada se pristupilo izvođenju jedanaesteraca pokazali smo veliku mentalnu snagu. Mnogi su sumnjali u naš karakter puno puta do sada, ali ja sam uvijek odgovarao kako je ova momčad snažnija nego što se misli. Bila je to igra živaca teško gledljiva za oba menadžera», zaključio je Wenger dodavši kako je plasman četiri engleska kluba među osam najboljih u Europi veliko priznanje Premier ligi:
«Fantastičan je to uspjeh koji dovoljni govori o Premiershipu u globalu. Engleska može biti ponosna.»

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika