12.03.2009. / 09:45

Autor: Martina Čizmić

Zbog Barbarina rova SDS pozvao Slovence da se odreknu Tita

"U SDS-u zato smatramo da je neprihvaljivo da bilo koja slovenska ulica ili trg nose Titovo ime", stoji u pozivu građanima

Slovenci bi maknuli sve Titove spomenike u muzejeSlovenci bi maknuli sve Titove spomenike u muzejeSlovenska demokratska stranka (SDS), najveća stranka oporbe u Slovenskom parlamentu, na čijem je čelu bivši premijer Janez Janša, pozvala je građane Slovenije da u svojim lokalnim zajednicama pokrenu postupak za uklanjanje imena Josipa Broza Tita sa ulica i trgova u Sloveniji.

Na svojim web stranicama www.sds.si istaknuli su kako dijele zgroženost predsjednika Saveza boraca za vrijednosti NOB-a Janeza Stanovnika, koji je nakon otkrića masovne grobnice u Barbarinom rovu, kod Laškog, rekao kako su se poslijeratne likvidacije događale pod Titovim zapovjedima.

"U SDS-u zato smatramo da je neprihvaljivo da bilo koja slovenska ulica ili trg nose Titovo ime", stoji u pozivu građanima. No, SDS-ovci ne bi samo preimenovali ulice i trgove, već bi i maknuli sve spomenike i kipove "u muzeje gdje im je mjesto".

Također smatraju kako su neistraženi zločini velik teret za slovensku sadašnjost, te da je zbog budućnosti te zemlje nužno priznati i osuditi sva počinjena nedjela.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika