12.03.2009. / 14:32

Autor: Katarina Zorić

Saša Mesić: Ja sam doktorica nauka i otac mi nije morao pomagati

Napomenula je kako odluka o nijezinoj plaći još uvijek nije donesena. "Plaće znanstvenika, može se provjeriti u Ministarstvu otprilike kao i plaće u Poglavarstvu, to je tu negdje", napomenula je Saša Mesić

Predsjednikova kći Saša Mesić opovrgnula je medijske napise da je posao dobila preko ocaPredsjednikova kći Saša Mesić opovrgnula je medijske napise da je posao dobila preko ocaSaša Mesić, kći predsjednika Stjepana Mesića koja je prošle godine imenovana za predsjednicu Uprave Terme Zagreb, zajedničke tvrtke Grada Zagreba i Ine, opvrgnula je medijska napise da je tražila plaću veću od zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. "Ni ja, a niti itko drugi iz Ine nije tražio plaću 25 tisuća kuna. To je nečija mašta", rekla je Saša Mesić za Index.hr.

"Firma je osnovana između Ine i Poglavarstva, a u Ini su znatno veće plaće. E sad, mora se donijeti odluka koja još nije donesena o tome hoće li to biti na 'pola puta' ili će se to prilagoditi Poglavarstvu. Moj prijedlog je bio da se u prvoj godini prilagodimo Poglavarstvu i sama sam tražila informaciju kako se ondje plaće kreću, jer znam kako je u Ini. Nećemo imati tako veliki budžet, a imat ćemo puno investicija i smatram da je bolje da prvo odradimo posao, a onda raspravljamo o plaćama", smatra Saša Mesić.

Napomenula je kako odluka o nijezinoj plaći još uvijek nije donesena. "Plaće znanstvenika, može se provjeriti u Ministarstvu otprilike kao i plaće u Poglavarstvu, to je tu negdje", napomenula je Saša Mesić.

Predsjednikovu kćer ljute priče o nepotizmu, odnosno tvrdnje da je ona dobila posao preko predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića koji je dobar prijatelj s njezinim ocem. "A tko nije dobar s mojim ocem? Ima ih koji nisu, ali ima puno više onih koji jesu. Ako netko dobije dva mandata onda možete zamisliti koliko je to birača. Što sam ja trebala? Čekati da to prođe i, kao miš, da nigdje ne idem i ništa ne radim? Ja se uopće u ovoj državi ne osjećam kao građanin drugog reda, nego jednako kao i svi drugi. Je li problem u tome što sam ja doktor nauka, što je to moja struka? Jesam li ja jučer diplomirala?", zapitala se Saša Mesić.

Nekima je upitno i što Ina za mjesto predjednika Uprave nije predložila nekoga iz svojih redova, nego Sašu Mesić. "Zašto bi netko drugi bio bolji od mene? Zašto bi meni moralo biti jasno zašto nisu predložili nekoga drugog iz Ine, a ne mene? Ja sam inženjer hidrogeologije, doktorirala sam u toj struci. Zašto bi netko drugi bio bolji od mene?", naglasila je predsjednikova kćer.

Napomenula je da već dugo vremena s njima radim na raznim projektima: "Ne znam je li netko drugi bio u konkurenciji, to je na Upravi Ine."

Saša Mesić prokomentirala je i to što iz Ureda predsjednika nisu stigle nikakve reakcije na medijske napise: "Ja imam pedeset godina, što oni imaju tamo u uredu razgovarat o mom poslu? Ne dozvoljavam da se o mom poslu razgovara. Zamislite da oca bilo koga tko ima pedeset godina netko krene ispitivati - 'A što to vaša kćer radi, što mislite o tome?'", rekla je Saša Mesić.

Vezane vijesti

Bandić opet daje 200 tisuća kuna za plaću Saše Mesić

Bandić opet daje 200 tisuća kuna za plaću Saše Mesić

Milan Bandić odlučio je još jednom dati 200 tisuća kuna za polufiktivnu tvrtku Terme Zagreb koju već tri godine bez konkretnih rezultata vodi Saša… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika