13.03.2009. / 07:24

Autor: Katarina Zorić

Akcija Indeks: Prvi profesori na optuženičkoj klupi

USKOK-ovom optužnicom u akciji Indeks obuhvaćeno je 16 osoba

Akcija Indeks burno je odjeknula u javnostiAkcija Indeks burno je odjeknula u javnostiNa Županijskom sudu u Zagrebu danas počinje prvi postupak pokrenut nakon antikorupcijske akcije Indeks. Uz nekoliko posrednika, poticatelja i studenta, na optuženičkoj klupi trebali bi se naći i bivši prodekan zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti Dragan Badanjek te viši predavač tog fakulteta Krešimir Somek.

Prvooptuženog Badanjka sumnjiči se da je od lipnja do rujna prošle godine omogućio upis na fakultet za pet studenata. Oni su platili po 2000 eura optuženom posredniku Mladenu Budoru, a on je onda prodekanu proslijedio od 1000 do 1500 eura po upisanom studentu.

Someka se pak tereti da je od kolovoza do početka rujna 2007. na poticaj svog prijatelja Ivice Markovića, tajnika zagrebačkoga vaterpolskog kluba "Mladost", i još dvije osobe, nezakonito posredovao kako bi se vaterpolist Ivan Buljubašić i još dvojica studenata upisali na fakultet.

USKOK-ovom optužnicom u akciji Indeks obuhvaćeno je 16 osoba.

Još dok je trajala faza istrage doneseno je nekoliko presuda studentima koji su priznali davanje mita. Oni su se nagodili s USKOK-om o uvjetnim kaznama.

Vezane vijesti

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj upozorila je kako indeks vodećih gospodarstava ukazuje na daljnje usporavanje svjetskog gospodarstva.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika