14.03.2009. / 12:31

Autor: Hina

Nobelovci poručili Kinezima: Prestanite vrijeđati Dalaj lamu!

Internetska stranica prenosi kako je pismo do sada potpisalo nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, među kojima su Elie Wiesel i Jody Williams te više slavnih ličnosti i aktivista angažiranih na borbi za ljudska prava, poput glumaca Richarda Gerea, Mije Farrow i Harrisona Forda

Dobitnici nobelove nagrade i razne slavne ličnosti pridružile su se nadbiskupu Desmondu Tutuu u pozivu Kinezima da prestanu vrijeđati tibetanskoga duhovnog vođu u egzilu Dalaj lamu, prenosi internetska stranica The Community.co.

Tutu, jedan od dobitnika Nobelove nagrade za mir, u pismu objavljenom na internetu izrazio je zabrinutost zbog pogoršanog stanja u pogledu ljudskih prava na Tibetu te očiglednog prekida pregovora između kineske vlade i Dalaj laminih izaslanika.

Pismo, objavljeno na spomenutoj internetskoj stranici, koje su potpisali dobitnici Nobelove nagrade, a bavi se pitanjima vezanim za ljudska prava - za potpise svih zainteresiranih otvoreno je u petak.

Internetska stranica prenosi kako je pismo do sada potpisalo nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, među kojima su Elie Wiesel i Jody Williams te više slavnih ličnosti i aktivista angažiranih na borbi za ljudska prava, poput glumaca Richarda Gerea, Mije Farrow i Harrisona Forda.

Tutu je Dalaj lami rekao: "Uz tebe smo. Zalažeš se za nenasilje, suosjećanje i dobrotu. Kina to očigledno ne prepoznaje, a mi se iskreno nadamo da uskoro hoće". Tutu je pozvao Kineze da "prestanu prozivati, okrivljavati i vrijeđati osobu čiji je život posvećen miru".

Vezane vijesti

Dalaj lama: Kina protiv mene kuje urotu

Dalaj lama: Kina protiv mene kuje urotu

Tibetanski duhovni poglavar Dalaj lama izrazio je bojazan da Kina kuje urotu protiv njega, obučavajući tajne agentice da ga otruju, prenosi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika