18.03.2009. / 07:35

Autor: Katarina Zorić

Hebrang: Ni ja ne izlazim na ulicu i ne vičem da sam heteroseksualac

Roman “Zvijeri plišane” je roman za djecu koji po prvi puta u Hrvatskoj opisuje homoseksualnu ljubav

Andrija Hebrang protivi se da roman Zvijeri plišane čitaju djecaAndrija Hebrang protivi se da roman Zvijeri plišane čitaju djecaAndrija Hebrang, HDZ-ov saborski zastupnik, roman “Zvijeri plišane” Zorana Krušvara smatra apsolutno neprimjerenim. Riječ je o romanu koji otvoreno progovara o homoseksualnosti.

"Zašto bi netko mojoj djeci bilo što nametao? Poštujem ih, ali ako ja ne izlazim na ulicu i ne vičem da sam heteroseksualac ne moraju ni oni vikati da su homoseksualci", rekao je Hebrang Jutarnjem listu.

Roman “Zvijeri plišane” je roman za djecu koji po prvi puta u Hrvatskoj opisuje homoseksualnu ljubav.Roditelji s kojima se razgovaralo smatraju da nema nikakve potrebe djecu opterećivati pitanjima o homoseksualnoj ljubavi, barem ne do trenutka dok sami ne počnu postavljati takva pitanja.

Međutim, djeca sve ranije zanimaju takva pitanja. Izrazi kao homoseksualac (ili, češće, peder), lezbijka u dječjem se leksiku nalaze vrlo rano, ako ne u vrtićkoj, onda sasvim sigurno u školskoj dobi. Većina se stručnjaka slaže da djeci ne bi trebalo prije njihove šeste godine objašnjavati različite spolne orijentacije. Ali, kada djeca počnu postavljati pitanja, treba im odgovoriti. U tom je smislu, smatraju neki, bilo krajnje vrijeme da se pojavi ovakav roman.

Vezane vijesti

Zabrana gay parade na - 100 godina

Zabrana gay parade na - 100 godina

'Zbog sigurnosnih razloga' u Moskvi se ne smije održavati "Gay-parada" u idućih stotinu godina, do svibnja 2112. Odgovarajuću zabranu je potvrdio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika