18.03.2009. / 09:08

Autor: Katarina Zorić

Šuker priznao: Vlada ima problema jer na tržištu nema novca

Ako se dogovore o smanjenju plaća sa sindikatima, Vlada još mora namaknuti dvije milijarde kuna, a Šuker prostor za to vidi u povećanju deficita ili dodatnim uštedama. Nije precizirao o kojim je točno uštedama riječ

Šuker tvrdi da su sva ministarstva u smanjenju troškova doslovno ogoljena Šuker tvrdi da su sva ministarstva u smanjenju troškova doslovno ogoljena Gostujući u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog ministar financija Ivan Šuker rekao je kako svaka sindikalna skupina ima svoje zahtjeve, a Vladi je cilj osigurati dodatna sredstva za gospodarstvo i sačuvati radna mjesta, javlja HRT.

Upozorio je kako je svaki mjesec problem isplatiti 5,5 milijarda kuna za plaće i mirovine jer na financijskom tržištu nema novca pa se ne mogu dignuti kratkoročni krediti od nekoliko dana što je uobičajena praksa.

Rekao je da su sva ministarstva u smanjenju troškova doslovno ogoljena. Tvrdi da su državni interesi ispred lokalnih izbora te da oni neće utjecati na Vladu u donošenju bolnih odluka o uštedama.

Ako se dogovore o smanjenju plaća sa sindikatima, Vlada još mora namaknuti dvije milijarde kuna, a Šuker prostor za to vidi u povećanju deficita ili dodatnim uštedama. Nije precizirao o kojim je točno uštedama riječ.

Pojasnio je da traženje pomoći od MMF-a ovisi o uspješnosti rebalansa proračuna. Smatra da od te institucije ne treba praviti babarogu jer Vlada je ta koja se mora odlučiti na najradikalnije proračunske rezove.

Rekao je da je prerano za reći hoće li biti i drugog rebalansa proračuna i dodao da ne trebamo izmišljati toplu vodu, nego se s krizom boriti kako to radi i cijeli svijet

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika