23.03.2009. / 17:27

Autor: Hina

Mađarski predsjednik: Hrvatska bi morala u EU što prije

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s poljeskim predsjednikom Lechom Kaczynskim, šef mađarske države Laszlo Solyom je rekao da je nužna što čvršća suradnja i u bilateralnim odnosima i u odnosima unutar Europske unije, dok je Kaczynski najavio da će Poljska ratificirati Lisabonski ugovor

Laszlo Solyom, predsjednik Mađarske; Foto: ReutersLaszlo Solyom, predsjednik Mađarske; Foto: ReutersMađarski predsjednik Laszlo Solyom razgovarao je u ponedjeljak s poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskim o bilateralnim pitanjima i pitanjima vezanima uz globalnu gospodarsku krizu, kao i o hrvatskome približavanju EU-u, rekavši da bi ona trebala ući u Uniju što prije, objavila je mađarska novinska agencija MTI.

Solyom je u dvodnevnu posjetu Poljskoj, a na zajedničkoj konferenciji za novinare mađarski je predsjednik rekao kako je nužna što čvršća suradnja i u bilateralnim odnosima i u odnosima unutar Europske unije.

Po njegovim riječima, Hrvatska bi morala što prije postati članica EU-a, a treba podupirati i euroatlantske integracije cijelog zapadnog Balkana.

Kaczynski je najavio da će Poljska ratificirati Lisabonski ugovor, koji u toj zemlji još samo čeka predsjednički potpis.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika