27.03.2009. / 18:16

Autor: Hina

Manje struje: Nuklearka Krško u jednomjesečnom remontu

Jedino neplanirano isključenje elektrane od posljednjeg remonta do sada bilo je lanjsko petodnevno isključenje u lipnju zbog ispuštanja jednog ventila koje nije imalo ekološke posljedice na elektranu ni na okoliš

Nuklearka Krško biti će u jednomjesečnom redovnom remontuNuklearka Krško biti će u jednomjesečnom redovnom remontuRad nuklearne elektrane Krško bit će zaustavljen u iduću srijedu radi redovnog remonta koji će, kako se predviđa, potrajati do 30. travnja, najavio je u petak na konferenciji za novinare u Krškom direktor nuklerke Stane Rožman.

Od zadnjeg redovnog remonta koji je obavljen prije više od godinu dana, kada je nuklearka 7. studenog 2007. opet bila uključena u mrežu, ona je proizvela 8,4 teravat-sati električne energije, što je 1,7 posto više od planiranog.

S lanjskom proizvodnjom od 6 teravat-sati elektrana je premašila do sada rekordnu proizvodnju iz 2005. godine, naglasio je Rožman.

Visokom učinkovitošću i stabilnošću proizvodnje nuklearna elektrana Krško i dalje zadovoljava potrebe suvlasnika i sigurnu opskrbu elektroenergetskih sustava Slovenije i Hrvatske, istaknuo je direktor nuklearke Krško.

Jedino neplanirano isključenje elektrane od posljednjeg remonta do sada bilo je lanjsko petodnevno isključenje u lipnju zbog ispuštanja jednog ventila koje nije imalo ekološke posljedice na elektranu ni na okoliš.

Riječ je o slučaju koji je tada izazvao veliku pozornost u Europi zbog, kako je objasnio Rožman, pogrešnog načina prezentacije incidenta nultog stupnja u europskom sustavu obavještavanja.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika