02.04.2009. / 07:45

Autor: Katarina Zorić

Pankretiću draži auto od kombajna: Za sebe i državne tajnike nabavio četiri Audija

Automobile nisu kupili na leasing, nego javnom nabavom pa su ih platili gotovinom, i to novcem iz proračuna Ministarstva poljoprivrede

Pankretića su prozivali zbog Mercedesa pa ga se morao odrećiPankretića su prozivali zbog Mercedesa pa ga se morao odrećiSkupe automobile voli i ministar poljoprivrede Božidar Pankretić. Iako se nedugo nakon početka ministarskog mandata morao odreći Mercedesa E klase, njegovo je Ministarstvo krajem prošle godine nabavilo nove automobile. Riječ je o Audiju A6 quattro vrijednom 515.000 kuna koji je nabavljen za Pankretićeve potrebe u listopadu prošle godine. Mjesec dana kasnije u Ministarstvo poljoprivrede stigla su još tri Audija A4 za potrebe državnih tajnika.

Kako piše list 24 sata, riječ je o o osnovnim modelima Audija A4, a vrijednost svakog vozila je oko 200 tisuća kuna. Automobili su kupljeni putem javne nabave što znači da su plaćeni gotovinom, dakle proračunskim novcem Ministarstva poljoprivrede.

Ministar Pankretić odmah na početku mandata našao se na udaru kritike zbog luksuznog Mercedesa vrijednog 500 tisuća kuna. Automobil je nabavio unatoč preporuci premijeraSanadera da se do izglasavanja proračuna ne kupuju novi automobili. Nakon što je informacija procurila u javnost, Pankretić je nakon 16 dana vratio automobil autokući. Najam za njegovo korištenje platio je gotovo osam tisuća kuna.

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika