30.11.2011. / 16:40

Autor: Hina

'Ne vjeruj Pankretiću ni kad darove nosi'

Pod nazivom "Ne vjeruj Pankretiću ni kad darove nosi" Milanka Opačić, koordinatorica Kukuriku koalicije za VII. izbornu jedinicu, istaknula je osvrnuvši se na kampanju Božidara Pankretića (HSS) u toj izbornoj jedinici kako riječ je o "neviđenoj političkoj manipulaciji ministra Pankretića, ne samo zbog zloporabe položaja ministra u stranačke svrhe, nego i grube, nekorektne manipulacije načelnicima i gradonačelnicima koji su se po dužnosti i za dobro svojih sredina, a ne u predizborne svrhe, sastajali s njim".

Milanka Opačić i Zoran MilanovićMilanka Opačić i Zoran MilanovićPod nazivom "Ne vjeruj Pankretiću ni kad darove nosi" Milanka Opačić, koordinatorica Kukuriku koalicije za VII. izbornu jedinicu, istaknula je osvrnuvši se na kampanju Božidara Pankretića (HSS) u toj izbornoj jedinici kako riječ je o "neviđenoj političkoj manipulaciji ministra Pankretića, ne samo zbog zloporabe položaja ministra u stranačke svrhe, nego i grube, nekorektne manipulacije načelnicima i gradonačelnicima koji su se po dužnosti i za dobro svojih sredina, a ne u predizborne svrhe, sastajali s njim".

Istaknula je kako je svakom SDP-ovu gradonačelniku ili načelniku prije stranačkog interesa bitniji opći interes građana, gradova i općina. "U tom smislu, nitko od njih nema pravo niti želi odbiti financijsku pomoć za projekte s državne razine, bez obzira na to tko trenutačno bio na vlasti u Republici Hrvatskoj i iz kojeg razloga sredstva osigurava. Tako je bilo i sa sredstvima koje je širom VII. izborne jedinice u posljednje vrijeme obećavao ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić", rekla je.

"Nažalost, ministru koji je u zadnje četiri godine rijetko svraćao u zakutke izborne jedinice u kojoj se i sam natječe, nije zadnjih mjeseci na pameti bila dobrobit tih krajeva, već je novac poreznih obveznika iz proračuna očito povukao pred same izbore iz osobnog interesa", rekla je Opačić.

"Kako drugačije protumačiti neshvatljiv potez da ministar sada, nakon što je posjetio mjesta gdje je obećao državni novac za projekte i slikao se s načelnicima i gradonačelnicima, iste te slike koristi kao vlastiti predizborni materijal?" upitala je Opačić.

"Svjesni smo da se u predizbornim kampanjama često ne biraju sredstva, ali ministar Pankretić se ovaj put spustio ispod razine dobrog ukusa u očajničkom pokušaju da prijeđe prag u VII. izbornoj jedinici i politički održi na životu", istaknula je Opačić u svojem priopćenju.

Izborni stožer Kukuriku koalicije navodi da je ministar Pankretić bez znanja i odobrenja SDP-ovih načelnika iskoristio fotografije s potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata u njihovim sredinama te će njihovi načelnici poslati žalbu Državnome izbornom povjerenstvu i etičkom povjerenstvu sa zahtjevom da se povuče sporni promidžbeni materijal.

Prvi na listi HSS-a za VII. izbornu jedinicu Božidar Pankretić je na predizbornom letku na fotografijama s dužnosnicima lokalne i regionalne samouprave u Žakanju (HDZ), Ravnoj Gori (SDP) i vinodolskoj općini (SDP), Svetoj Nedelji (HDZ), Zagrebačkoj županiji (HSS), Samoboru (HSS), Netretiću (HDZ), Dugoj Resi (HSS) i Karlovačkoj županiji (HSS).

Jučer su kandidati HDZ-a s Martinom Dalić na čelu, koja je prva na listi HDZ-a u VII. izbornoj jedinici, ocijenili kako Pankretić vodi neprihvatljivu i nekorektnu kampanju. Kako je rekla, "kap koja je prelila čašu" su letci koje je Pankretić ovih dana poslao biračima i u kojima se za svoju osobnu promociju koristi podatcima vlade u kojoj je bio ministar te u nekima čak iznosi neistinite podatke. Na nekim od tih letaka čak su HDZ-ovci načelnici koji su na predizbornom materijalu druge stranke osvanuli bez pristanka, rekla je Dalić.

Vezane vijesti

Gospodarska kriza posebno pogodila djecu

Gospodarska kriza posebno pogodila djecu

Najnovija „Analiza stanja prava djece i žena u Hrvatskoj“ koju su napravili stručnjaci Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, a koja je danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika