02.04.2009. / 08:24

Autor: Katarina Zorić

Glavaš ima najveću plaću u Saboru, a svu je imovinu prepisao na sina

Kad se sve skupa zbroji i oduzme, vidljivo je da Glavaš ima veću plaću i od premijera Ive Sanadera, ali i od predsjednika Sabora Luke Bebića

Nakon smanjena plaća, Glavaš će primati 23.400 kuna mjesečnoNakon smanjena plaća, Glavaš će primati 23.400 kuna mjesečnoSaborski zastupnik i osumnjičenik za ratne zločine Branimir Glavaš ima najveću plaću u Saboru. On mjesečno prima više od 26.000 kuna, a visoka primanja može zahvaliti nizu povlastica i olakšica koje ima. Naime, kao šefu Kluba zastupnika HDSSB-a Glavašu pripada koeficijent od 6,43. Kada se on pomnoži s osnovicom koja je prije smanjenja bila 5415 kuna te se uračuna sav njegov staž za koji dobiva 0,5 posto po godini, dolazi se do bruta od oko 40.000 kuna. Glavaš ima i status ratnog invalida pa mu se postotak invaliditeta odbija od poreza na dohodak. Osim toga, prijavljen je u Osijeku gdje je prirez 13 posto.

Kad se sve skupa zbroji i oduzme, vidljivo je da Glavaš ima veću plaću i od premijera Ive Sanadera, ali i od predsjednika Sabora Luke Bebića, piše Jutarnji list. Bebićeva plaća od 24.000 kuna do sada se smatrala najvećom u Saboru, ne samo zbog toga što šef parlamenta ima najveći koeficijent od 7,86 nego i zato što je Bebić među rekorderima po stažu. Sanaderova plaća uvijek je bila manja od Bebićeve, a premijer mjesečno prima 23 tisuće kuna. Veću plaću od Glavaša ima jedino predsjednik Stjepan Mesić koji dobiva oko 29.000 kuna mjesečno.

Kako doznaje list, osim Glavaša, veću plaću od šefa Sabora imaju i SDP-ovac Ante Kotromanović te HDZ-ovac Josip Đakić. Saborski rekorderi imaju i za 7000 kuna veća mjesečna primanja od običnog zastupnika.

Iako će od travnja sve dužnosničke plaće biti manje za 10 posto, a Glavaš će po novome primati 23.400 kuna, plaća će se smanjiti i drugima pa će on i dalje imati najveću.

Glavaš svu imovinu prepisao na sina

Osvrćući se na napis u Jutarnjem listu da je Državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo provjeru njegove imovine zbog sumnje u nerazmjer s primanjima, Glavaš je izjavio kako je svu svoju imovinu prepisao na sina. Kaže kako je sve prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa uključujući i kupnju poslovnog prostora od oko 200 kvadrata u Osijeku.

"Novac za kupnju sam posudio. Imao sam i prijavljenu ušteđevinu od milijun kuna, koju sam darovao sinu, ali u ovoj fazi suđenja nisam htio ništa riskirati i taj novac nisam hito dirati. Iako se nadam oslobađajućoj presudi, može se dogoditi da završim u zatvoru. Zato sam sinu sve darovao: i stan u Osijeku, i vikendicu na Ugljanu i ušteđevinu. Njegov je i stan u Osijeku od 52 četvorna metra", kaže Glavaš. Na svoje ime je ostavio samo grobnicu.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika