03.04.2009. / 09:02

Autor: Martina Čizmić

Video: 34 udarca bičem jer je izašla iz kuće sa drugim muškarcem

Upozorenje: Neke scene u ovom videu sadrže prizore koji mogu biti uznemirujući

Talibani često bičevanjem kažnjavaju neposlušneTalibani često bičevanjem kažnjavaju neposlušneBritanski list Guardian na svojim web stranicama objavio je video snimku koja prikazuje mladu djevojku koju bičuju talibanski borci.

Nekada miran okrug Swat Valley u Pakistanu, danas je prepun talibanskih boraca što samo dokazuje njihov sve veći utjecaj u toj azijskoj zemlji.

U dvominutnom videu, snimljenom pomoću mobilnog telefona, djevojka obučena u burku leži na podu dok joj dvojica muškaraca drže ruke i noge, a treći ju uporno bičuje.

Djevojka ih moli i preklinje da ili prestanu sa bičevanjem ili ju ubiju, na što okupljena grupa muškaraca uopće ne reagira.

Nakon 34 udaraca bičem, njeno izmučeno tijelo odneseno je u obližnju zgradu, a prate ju militanti naoružani kalašnjikovima.

Talibanski glasnogovornik Muslim Khan za Guardian je pojasnio kako je to bila kazna jer je djevojka izašla iz kuće u pratnji muškarca koji nije bio njezin muž.

"Postoje granice koje se jednostavno ne smiju prijeći", rekao je glasnogovornik i nastavio braniti talibansko pravo da kažnjavaju ćene koje se strogo ne drže islamskih pravila.

Video navodno kruži diljem Pakistana kako bi Talibani pokazali što će se dogoditi onima koji se ne pokoravaju njihovim pravilima.

Guardianovi izvori u Pakistanu tvrde da djevojka na snimci nije imala nikakvo suđenje, a cijeli slučaj se temelji na sumnji jednog od njenih susjeda. Talibani čak nisu imali ni čvrste dokaze da je iz kuće izašla u pratnji muškarca s kojim nije u braku.

Šokantno je da je jedan od muškaraca koji ju pridržava na podu zapravo njen brat. No, sudjelovanje u takvom kažnjavanju njemu će podići ugled u lokalnoj zajednici, a on je to napravio jer mu 'vjera' to nalaže.

Vezane vijesti

Američko ponavljanje Abu Ghraiba

Američko ponavljanje Abu Ghraiba

Šokantni prozori iz američkog zatvora u Iraku Abu Ghraiba trajno su bili narušili ugled SAD-a u čitavom svijetu. Tamo su se vidjeli američki vojnici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika