08.04.2009. / 14:25

Autor: Katarina Zorić

Krnjak konačno iznio obranu: Nisam nikada primao zapovijedi od Glavaša

"Poštedio sam živote onih koji su očito bili krivi, a ispada da sam ubijao ove ljude koji su nevini. Takve formulacije tužiteljstva potpuno su mi neprihvatljive", rekao je Krnjak

Ivica KrnjakIvica KrnjakNakon što je suđenje nekoliko puta odgođeno zbog njega, Ivica Krnjak danas je konačno iznio svoju obranu. Bivši zapovjednik Samostalne uskočke satnije odbacio je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret u slučaju selotejp.

Krnjak je napomenuo i da nikada nije primao zapovijedi od Branimira Glavaša, prvooptuženog za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku. "Glavaš je bio civilna osoba koja nije imala ovlasti nad mojom postrojbom", rekao je Krnjak. Također je rekao da nikada nije ubijao zarobljenike, čak ni na ratištu kada je to, kako je rekao, imao pravo učiniti.

"Poštedio sam živote onih koji su očito bili krivi, a ispada da sam ubijao ove ljude koji su nevini. Takve formulacije tužiteljstva potpuno su mi neprihvatljive", rekao je Krnjak.

Kako je istaknuo, od suoptuženika jedino je Tihomir Valentić bio pripadnik njegove postrojbe, a ostale suoptuženike, kako je rekao, ne poznaje ili ih zna površno. Izjavio je i da je njegova satnija osnovana zbog diverzantskih akcija iza neprijateljskih linija, ali tužiteljstvo smatra da su pod njegovim zapovjedništvom mučeni i likvidirani srpski civili.

Krnjakovim izlaganjem završene su obrane svih šestero optuženih u slučajevima garaža i selotejp. Do završnih riječi branitelja i tužiteljstva očekuje se da će svoje obrane još nadopuniti Glavaš, Dino Kontić i Gordana Getoš Magdić. Nakon toga sudsko vijeće trebalo bi donijeti nepravomoćnu presudu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika