08.04.2009. / 19:08

Autor: Hina

Čović protiv ukinuća ureda visokog predstavnika

Čović je najavio i kako bi teško gospodarsko stanje moglo potaknuti političku krizu u BiH, ocijenivši kako se iz toga stanja može izići ustavnom reformom

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u srijedu za lokalne medije u Mostaru kako bi bilo opasno ukinuti ured visokog predstavnika u toj zemlji bez provedenih ustavnih reforma, što nije moguće učiniti bez snažna američkog utjecaja.

"Ne vjerujem da su moguće znatnije promjene u BiH bez snažne potpore američke vlade. U to me uvjeravaju sva dosadašnja iskustva. Sve upućuje na to da se u ovoj godini planira preobrazba OHR-a u ured posebnog predstavnika. Bez ustavnih promjena na to ne treba niti pomišljati jer bismo se izložili velikome riziku", rekao je Čović.

Čović je zajedno s predsjednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem u srijedu u Sarajevu razgovarao s američkim veleposlanikom u BiH Charlesom Englishom.

Čović je najavio i kako bi teško gospodarsko stanje moglo potaknuti političku krizu u BiH, ocijenivši kako se iz toga stanja može izići ustavnom reformom.

Reformski proces nema alternative, ustvrdio je.

Gospodarska kriza vrlo brzo će nas prisiliti da govorimo samo o socijalnoj slici, istaknuo je, dodavši da "danas nemamo oružje za borbu protiv takvih iskušenja".

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika