09.04.2009. / 09:03

Autor: Katarina Zorić

Kregar sve popularniji, Bandić stagnira, a Jasen Mesić ostao na začelju

SDP Kregara neće napadati ni zbog eventualne poslijeizborne koalicije. Naime, nadaju se da će od njegove liste dobiti potporu uspije li Bandić ipak osvojiti vlast

Kregar je sve popularniji među zagrepčanimaKregar je sve popularniji među zagrepčanimaPopularnost Josipa Kregara među Zagrepčanima raste, dok Milanu Bandiću stagnira jer nije uspio privući nove birače, pokazuju to rezultati dviju nezavisnih anketa koje su provodile agencije GFK za HDZ i Puls za SDP.

Bilo je to dovoljno da se jučer kasno poslijepodne održi sastanak u predsjedništvu SDP-a sa samo jednom točkom dnevnog reda – kako u Zagrebu zadržati vlast, piše Večernji list.

HDZ-ovo istraživanje pokazuje da bi se u prvom izbornom krugu za Bandića odlučilo 30 posto glasača, a prema SDP-ovom za njega bi glasalo 36 posto Zagrepčana. Kregar pak prema prvom istraživanju dobiva 18 posto glasova, a prema drugom čak 20,5 posto.

Njegovim glasovima treba pribrojiti i 7 posto njegova koalicijskog partnera Velimira Sriće, čime Kregar premoćno osigurava drugi krug u kojem je potpuno izjednačen s Bandićem.

Takvim razvojem situacije ostvarila su se najveća strahovanja SDP-a da će Bandić protiv sebe imati kandidata kojega Zagrepčani doživljavaju ljevičarem. Međutim, veći problem ima HDZ kojima je Bandić oteo većinu birača, a brine ih i najniži rejting u Zagrebu kakav do sada nisu zabilježili.

Kako piše Večernji list, SDP ipak ne planira izravno napasti Kregara jer, priznao kako kaže jedan njihov dužnosnik, nema čime. Jedino što mu mogu prigovoriti jest da nema iskustva u javnoj upravi. Kregarovom usponu uz moto “Čiste ruke” SDP se namjerava suprotstaviti kandidatima za Skupštinu koji bi trebali kontrolirati Milana Bandića, a koji nisu kompromitirani u njegovim mnogobrojnim aferama.

SDP Kregara neće napadati ni zbog eventualne poslijeizborne koalicije. Naime, nadaju se da će od njegove liste dobiti potporu uspije li Bandić ipak osvojiti vlast.

Jedan od dužnosnika SDP-a ustvrdio je da se na zagrebačkoj sceni događa "potpuni rasap na ljevici" koji treba po svaku cijenu zaustaviti. U prilog tomu govore i ankete koje pokazuju iznimno slab rejting HNS-a, koji jedva prelazi izborni prag od pet posto.

Za razliku od Kregara i Bandića, HDZ-ov kandidat Jasen Mesić ni po jednom istraživanju nije ni blizu drugog kruga jer mu anketa GFK daje 12 posto glasova, a Pulsova tek 8 posto.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika