09.04.2009. / 09:09

Autor: Hina

Velika Britanija: U velikoj protuterorističkoj operaciji uhićena desetorica

Premetačine su provedene u četvrti Cheetham Hillu u Manchesteru i na sveučilištu Johna Mooresa u Liverpoolu, kako pišu britanska glasila koja govore o "velikoj" protuterorističkoj operaciji

U Velikoj Britaniji proglašen je viši stupanj pripravnosti zbog protuterorističke prijetnje U Velikoj Britaniji proglašen je viši stupanj pripravnosti zbog protuterorističke prijetnje Desetorica muškaraca uhićena su u srijedu u opsežnoj protuterorističkoj operaciji na sjeverozapadu Engleske, objavila je policija grofovije Greater Manchester.

Pripadnici Sjeverozapadne protuterorističke postrojbe uz potporu redarstvenih snaga triju grofovija (Merseyside, Greater Manchester i Lancashire) obavili su u srijedu predvečer više premetačina, po istom izvoru.

"Trenutačno nismo kadri potvrditi adrese na kojima su obavljene premetačine, ni neki drugi podatak u svezi s tom akcijom", rekao je glasnogovornik policije Greater Manchestera.

Premetačine su provedene u četvrti Cheetham Hillu u Manchesteru i na sveučilištu Johna Mooresa u Liverpoolu, kako pišu britanska glasila koja govore o "velikoj" protuterorističkoj operaciji.

Policija je odlučila uhititi osumnjičenike prije nego je bila planirala, zbog propusta Boba Quicka, visokog dužnosnika Scotland Yarda, koji je, kad je došao na razgovor s premijerom Gordonom Brownom, snimljen s dokumentima na kojima su bili vidljivi podatci o operaciji praćenja osumnjičenika.

U Velikoj Britaniji proglašen je viši stupanj pripravnosti zbog protuterorističke prijetnje nakon napada 7. srpnja 2005. u Londonu, kad je poginulo 56 osoba u javnom gradskom prijevozu, među kojima i četvorica napadača.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika