14.04.2009. / 12:05

Autor: Katarina Zorić

Transparentni kandidat: Kregar u predizbornoj kampanji planira potrošiti milijun i 645 tisuća kuna

U izvješću na službenoj web stranici kampanje Kregar.org objavljeno je da je do sada primljeno malo više od 160.000 kuna donacija, iako je planirano da kampanja dobije preko milijun kuna donacija

Kregar za kampanju planira podignuti i kredit od 155 tisuća kunaKregar za kampanju planira podignuti i kredit od 155 tisuća kunaJosip Kregar, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, planira u kampanji za lokalne izbore potrošiti milijun i 645 tisuća kuna. Veliki dio tih sredstava odnosi se na volonterski rad djelatnika u kampanji, a prave donacije u novcu tek se očekuju, pokazuje to objavljeno financijsko izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i rashodima kampanje do 10 .travnja 2009. godine.

U izvješću na službenoj web stranici kampanje Kregar.org objavljeno je da je do sada primljeno malo više od 160.000 kuna donacija, iako je planirano da kampanja dobije preko milijun kuna donacija. Više od100.000 kuna zasad je donirano kroz rad volontera. Kako bi osigurao sredstva i prije nego što donacije pristignu, Kregar namjerava podignuti kredit od 155 tisuća kuna.

Detaljan popis donatora, navode u Kregarovu izbornom stožeru, dostupan je na uvid nadležnim državnim tijelima i udrugama koje promatraju izbore. Kako su najavili, cjeloviti popis donatora bit će objavljen najkasnije do 15. lipnja, odnosno nakon izbora, kako bi donatore zaštitili od pritisaka.

Kako bi pokazao svoju transparentnost, Kregar će još tri puta tijekom kampanje objaviti izvješća o ostvarenim i potrošenim sredstvima u kampanji. Tim potezom nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika postavit će presedan.

Vezane vijesti

Odakle im novac? Odgovor tek nakon izbora

Odakle im novac? Odgovor tek nakon izbora

Novi Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe ostavlja mogućnost neotkrivanja načina financiranja izbornih kampanja sve do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika