16.04.2009. / 07:28

Autor: Hina

Tadić: Srbija i Hrvatska moraju graditi nove i bolje odnose

Tadić je kazao da postoje pitanja o kojima Srbija i Hrvatska nemaju istovjetna mišljenja, ali da to ne znači da trebaju zamrznuti međusobne odnose

Boris TadićBoris TadićPredsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je, u razgovoru za beogradski tjednik "Vreme" od četvrtka da Srbija i Hrvatska moraju graditi nove i bolje odnose dok Međunarodni sud pravde radi svoj posao vezano uz spor između dvije države.

"Pitanja oko uloge Srbije u devedesetim godinama i tužbe Hrvatske protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, operacije "Oluja" i "Bljesak", protjerivanje Srba s njihovih stoljetnih ognjišta, to su pitanja koja se nalaze pred Međunarodnim sudom pravde. Ako na civiliziran i sudski način rješavamo jedan do sada neriješen spor, ne znači da trebamo zamrznuti odnose u svim ostalim točkama", rekao je srbijanski predsjednik.

Tadić je kazao da postoje pitanja o kojima Srbija i Hrvatska nemaju istovjetna mišljenja, ali da to ne znači da trebaju zamrznuti međusobne odnose, dodavši da će se njegov posjet Zagrebu svakako dogoditi, ali da u ovom trenutku još nije precizirano vrijeme.

Upitan hoće li srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić doći s njim, budući da nije bio nazočan prilikom nedavna posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu, predsjednik Srbije istaknuo je da ne postoji razlog za nedolazak ministra Jeremića u Zagreb.

"Zašto ne bi išao? Nema nijednog razloga. Mi imamo otvorene odnose s Hrvatskom i to je na tiskovnoj konferenciji, koju smo imali Ivo Sanader i ja, još jednom potvrđeno", odgovorio je Tadić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika