17.04.2009. / 07:49

Autor: Katarina Zorić

Skandal u Bandićevom Poglavarstvu: Šostar sam sebi prošle godine isplatio 118 tisuća kuna

Od kolovoza do prosinca prošle godine Šostar je uplatio dvije donacije od 60 i 31 tisuću kuna te tri plaće od oko devet tisuća kuna za obnašatelja ravnatelja ustanove - što je upravo on sam

Šostar je ustvrdio da nije isplaćivao plaću sebi nego stanovitoj Radojki Čilaš Šostar je ustvrdio da nije isplaćivao plaću sebi nego stanovitoj Radojki Čilaš Zvonimir Šostar, pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, tijekom prošle godine sam je sebi isplatio 118 tisuća kuna. Kao vršitelj dužnosti ravnatelja Ustanove za psihički bolesne osobe Sveta Rita u Velikoj Gorici, od pročelnika Ureda a zdravstvo i socijalnu skrb, odnosno samoga sebe svakoga je mjeseca tražio nešto manje od 9000 kuna za 'troškove plaća', piše Večernji list.

Međutim, dom Sveta Rita još uvijk nije proradio pa se postavlja pitanje kome je Šostar isplaćivao plaće i zbog čega. On tvrdi kako si nije isplatio ni kune. "Znam na što ciljate, ali ja nisam tako glup da bih sam sebi isplaćivao plaću. U Svetoj Riti, čiji sam još v.d. ravnatelja, ne primam ni kune, jer kao što i sami znate, zaposlen sam u Gradskom poglavarstvu gdje i primam plaću", ističe Šostar.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Šostar je od kolovoza do prosinca 2008. godine uplatio dvije donacije od 60 i 31 tisuću kuna te tri plaće od oko devet tisuća kuna za obnašatelja ravnatelja ustanove, a tu funkciju obavlja upravo on.

Šostar je, kako pokazuje dokumentacija, dobio 7700 kuna, a ostatak njegove plaće išao je za zdravstveno osiguranje. Budući da on kao zaposlenik Gradskog poglavarstva već iz pročelničke plaće izdvaja za zdravstveno, ispostavlja se da je taj drugi dio zapravo išao njemu u džep.

Šostar, međutim, tvrdi da plaći nije siplaćivao sebi nego Radojki Čilaš koja za koju kaže da vodi brigu o dotičnoj ustanovi. "Očigledno je kampanja već počela. To nije točno, ja sam dužnost ravnatelja obnašao bez naknade", naglašava Šostar.

Međutim, iz dokumenata koje posjeduje Jutarnji list vidljivo je da je Radojki Čilaš isplaćena samo jedna plaća od oko 9000 kuna, a sve ostale glase na Šostara. Osim njega, dokumentacija diskreditira i još neke najbliže Bandićeve suradnike - pročelnicu Ninoslavu Zeković i pročelnika Slavka Kojića. Jutarnji list dokumentaciju je primio poštom uz potpis: "S poštovanjem djelatnici gradske uprave".

Dokumentacija koja Šostara stavlja u nezavidan položaj poslana je na više redakcija i to dan uoči raspisivanja lokalnih izbora, očito je, kažu Bandićevi sugovornici, kampanja već počela. Zbog svega toga Bandićevi suradnici smatraju da je kampanja već počela.

Kako stoji u tim papirima, pročelnica Ninoslava Zeković te još dvije djelatnice ureda za imovinsko-pravne odnose tijekom pet mjeseci na svoju plaću primile su dodatnih 275 tisuća kuna kao nagradu za posao koji su trebale obaviti u svom radnom vremenu.

Pročelniku za financije Kojiću na teret se stavlja putovanje u društvu suradnice iz Poglavarstva u Suboticu, gdje je bio na događaju što ga je organizirala udruga vojvođanskih Hrvata. Kojić je toj udruzi za pozornicu donirao 25 tisuća eura.

Osim Šostara, putem Svete Rite lani su, prema dokumentaciji, i njegove nekadašnje bliske suradnice primile ukupnu bruto plaću od oko 30 tisuća kuna.Branka Čavarović-Gabor, koja je bila v.d. ravnateljica ustanove Sveta Rita prije Šostara, od 1. veljače do 14. travnja 2008., primila je bruto 21.181 kunu, a Radojka Čilaš jednu plaću od bruto 8855 kuna. Šostar kaže da je protiv bivše ravnateljice Branke Čavarović-Gabor podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je pronevjerila 90 tisuća kuna.

Vezane vijesti

Šostar: Moralno sam dužan jedino svom šefu i prijatelju, Milanu Bandiću

Šostar: Moralno sam dužan jedino svom šefu i prijatelju, Milanu Bandiću

Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje za Zagreb News otkriva njanovije zdravstvene akcije kao i otvorenje novih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika