17.05.2011. / 15:07

Autor: Nacional.hr

Otvoren Hotel Rebro u blizini KBC Zagreb

Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo, Grada Zagreba, istaknuo je kako je upravo ovakav vid medicinskog turizma budućnost razvoja turističke ponude Zagreba

Davor Štern (konzultant – partner  s tvrtkom Hotel Partner), Damir Bajs (ministar turizma) i Ivica Čačić (vlasnik tvrtke Hotel Partner)Davor Štern (konzultant – partner s tvrtkom Hotel Partner), Damir Bajs (ministar turizma) i Ivica Čačić (vlasnik tvrtke Hotel Partner)Na danas održanoj konferenciji za medije službeno je predstavljen novootvoreni, moderan, gradski hotel „Rebro". Hotel „Rebro" ima tri zvjezdice i kapacitet od 60 dvokrevetnih soba po cijeni od noćenja od 499 kuna po sobi. Uz uslugu noćenja i doručka, hotel će svojim posjetiteljima uskoro ponuditi i dvije konferencijske dvorane za oko 100 posjetitelja. Hotel se nalazi uz KBC Zagreb, a u sklopu poslovno - hotelskog kompleksa Centar Rebro, u kojem se nalazi i desetak poslovnih prostora u kojima će uskoro biti otvorena ljekarna, restoran, trgovina mješovitom robom, pekara, kafić i drugi sadržaji. Cijeli Centar Rebro zapošljavat će oko 100 ljudi. Ivica Čačić, vlasnik tvrtke Hotel Parter izjavio je: "Očekujemo u prvoj godini popunjenost od 60%. Hotel je namijenjen pacijentima i njihovim obiteljima, ali i svim drugim posjetiteljima."

Hotel Rebro sagrađen je 2007. godine, a 2009. godine na natječaju za najam hotela i poslovnih prostora pobijedila je tvrtka Hotel Partner u partnerstvu s konzultantom Davorom Šternom. Tvrtka Hotel Partner, poslovno-hotelski kompleks Centar Rebro uzela je u najam na dvadeset godina i za njega plaća mjesečnu naknadu od 56.500 eura Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Mladen Perica, voditelj odjela marketinga Kliničkog bolničkog centra Zagreb: „Ovaj hotel bit će odmah vrlo koristan za pacijente KBC Zagreb i njihove obitelji. Dnevno kroz KBC prođe oko 12.000 ljudi i vjerujem da će hotel Rebro nekima od njih znatno olakšati boravak u bolnici."

Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo, Grada Zagreba, istaknuo je kako je upravo ovakav vid medicinskog turizma budućnost razvoja turističke ponude Zagreba.

Damir Bajs, ministar turizma, iznio je podatak kako je hotel Rebro 589. hotel u turističkoj ponudi Republike Hrvatske koja sada ima 101 tisuća postelja, te kako je upravo ovaj projekt uspješan primjer javno-privatnog partnerstva.

Hotel Partner jedna je od vodećih konzultantskih tvrtki za hotelijerstvo koja je radila na procjeni vrijednosti brojnih hotela u Hrvatskoj i inozemstvu, a 2003. godine koncipirali su i strategiju razvoja nacionalnog turizma.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika