17.04.2009. / 09:44

Autor: Katarina Zorić

Prodaje se Zagrebačka burza, direktor Motušić najvjerojatnije odlazi

Ratko Bajakić, predsjednik uprave investicijskog društva ICF invest, navodno se sam ponudio da preuzme ulogu posrednika u prodaji Burze, ali ga kolege nisu službeno ovlastili

Dioničari su navodno već dulje vrijeme nezadovoljni Motušićevim radomDioničari su navodno već dulje vrijeme nezadovoljni Motušićevim radomZagrebačka burza ide na prodaju, odlučili su tako predstavnici vlasnika 55 posto dionica na sastanku u zagrebačkom hotelu Sheraton koji je organizirao Marijan Palić, član Uprave brokerske kuće Auctor. To je jedina odluka donesena na sastanku, a sva druga pitanja ostala su otvorena. Sudbina predsjednika uprave Roberta Motušića od kojega je Palić nedavno u žestokom pismo uime većine dioničara zatražio podnošenje ostavke, još je nepoznata, a o tome bi se trebalo raspravljati na idućoj skupštini dioničara 18. svibnja, piše Večernji list.

Ratko Bajakić, predsjednik uprave investicijskog društva ICF invest, navodno se sam ponudio da preuzme ulogu posrednika u prodaji Burze, ali ga kolege nisu službeno ovlastili. "Raspravljalo se da bi taj posao mogla obaviti i stručna neovisna osoba iz inozemstva, a ja mislim da bi proces prodaje najbolje napravila neka banka s referencama, koja je usto suvlasnica Zagrebačke burze", rekao je jedan broker, sudionik sastanka.

Za kupnju Zagrebačke burze već su otprije zainteresirane Varšavska i Bečka burza, švedsko-američki Nasdaq OMX, a odnedavno se spominje i Atenska burza. Međutim, još uvijek nitko od zainteresiranih burzi nije poslao pismo namjere vlasnicima jer Palić koji zastupa interese dioničara i koji već dulje žele prodati Burzu, od uprave još nije dobio sve potrebne dokumente i informacije neophodne za sastavljanje memoranduma o prodaji.

Kako bi se poslovanje Burze uskladilo sa Zakonom o tržištu kapitala koji na snagu stupa 1. lipnja ove godine i propisuje drugačiji ustroj nadzornog odbora, svi članovi NO sa Zoranom Košćakom na čelu pristali su podnijeti ostavke za mjesec dana na idućoj skupštini Burze.

Vezane vijesti

Britanci 'blokirali' Inu

Britanci 'blokirali' Inu

Britanski regulator zadužen za nadzor financijskih usluga onemogućio je kupnju dionica Ine na Londonskoj burzi, izvještava Novi list. Na stranicama… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika