27.04.2009. / 08:08

Autor: Katarina Zorić

Suđenje u Seltojepu i Garaži bliži se kraju: Glavaš danas iznosi završnu riječ

Drugog dana iznošenja obrane braniteljskog tima Branimira Glavaša detaljno je analizirao iskaze svih svjedoka tijekom istrage i suđenja. Odbacio je sve navode koji terete njegova branjenika

Danas bi Glavaš trebao iznijeti završne riječiDanas bi Glavaš trebao iznijeti završne riječiBranimir Glavaš kojega optužnica tereti za ratne zločine počinjene u Osijeku'91. godine, danas bi trebao iznijeti svoju završnu riječ.

Prošloga tjedna završne riječi u slučajevima Garaža i Selotejp iznijeli su Glavaševi odvjetnici Ante Madunić, Dražen Matijević i Veljko Miljević.

Podsjetimo, drugog dana iznošenja obrane Glavašev je odvjetnik detaljno analizirao iskaze svih svjedoka tijekom istrage i suđenja. Odbacio je sve navode koji terete njegova branjenika.

Miljević je ustvrdio je da je najviše šest svjedoka donekle potvrdilo optužnicu, no, po njegovoj ocjeni, riječ je o nevjerodostojnim ljudima. Naglasio je da je gotovo 90 posto svjedoka, među njima i oni koji ne vole Glavaša, davalo iskaze u suprotnosti s optužnicom.

Ustvrdivši kako optužba nije dokazala Glavaševu krivnju, Miljević je zatražio oslobađajuću presudu.

Branitelj Matijević je izvijestio da je podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu jer je njegovu branjeniku onemogućeno ustavno pravo na pravedno suđenje i jer su na suđenju korišteni nazakoniti dokazi.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika