27.04.2009. / 14:19

Autor: Katarina Zorić

Glavaš: Savjest mi je čista, optužnicu mi je namjestio Faber

Na granici plača Glavaš je govorio i o svome sinu. Dok su se druga djeca zaljubljivala, rekao je Glavaš, moj sin je morao čitati o uhićenju svoga oca

Glavaš je optužio i preijera Sanadera rekavši da ga je upravo on izbacio iz stranke i politikeGlavaš je optužio i preijera Sanadera rekavši da ga je upravo on izbacio iz stranke i politikeIznoseći završne riječi na suđenju za ratni zločin u slučajevima garaža i selotejp, Branimir Glavaš danas je istaknuo kako mu je savjest čista te da ni na koji način nije odgovoran za desetke ubojstava koji mu se stavljaju na teret. Ponovio je kako mu je optužnicu namjestio bivši šef osječke policije i sadašnji ravnatelj policije Vladimir Faber. "Napad na mene ujedinio je vlast, oporbu i nevladine udruge u namjeri da me se nakon progona osudi na dugogodišnju kaznu", rekao je Glavaš.

Na granici plača Glavaš je govorio i o svome sinu. Dok su se druga djeca zaljubljivala, rekao je Glavaš, moj sin je morao čitati o uhićenju svoga oca. "Nitko od državnih ustanova nije ga zaštitio u tim trenucima", rekao je Glavaš. Posebnu optužbu iznio je na račun premijera Ive Sanadera kojega smatra odgovornim za njegovo političko uklanjanje i izbacivanje iz HDZ-a.

I ovoga puta Glavaš se obrušio na krunskoga svjedoka Krunosla Fehira kojega je proglasio psihički bolesnim i nepozuzdanim. Kako kaže, Fehira su instruirali politika i pravosuđe. Kazao je kako je Faber pisao Bajiću lažna izvješća o prijetnjama svjedocima.

Optužbe da je na ceduljicama izdavao naređenja trećeoptuženoj Gordani Getoš Magdić koga treba ubiti odbacio je kao besmislene, a za njezin iskaz u policiji ustvrdio je da je iznuđen 'milicijskim sredstvima'.

U iznošenju obrane Glavaš se dotaknuo i nevladinih udruga koje prate suđenje. Zamjera im što ni u jednome trenutku tijekom cijeloga postupka nisu upozorili na pretpostavku nevinosti.

Podsjetimo, prošloga su tjedna završne riječi na suđenju za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku iznijeli Glavaševi odvjetnici Ante Madunić, Dražen Matijević i Veljko Miljević.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika