30.04.2009. / 13:02

Autor: Katarina Zorić

Nelikvidnost trese velikog Juru: Radnicima IGH plaće u dva dijela?

Inače, tvrtka IGH kojoj je vrijednost dionica jučer porasla za 15,38 posto, u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je dobit od 29,9 milijuna kuna, što je 46,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine

Jure Radić kaže da bi prije pristao na isplatu plaća u dva dijela nego na otpuštanje radnikaJure Radić kaže da bi prije pristao na isplatu plaća u dva dijela nego na otpuštanje radnikaTvrtka IGH mogla bi uskoro radnicima plaće isplaćivati u dva dijela jer ima problema s likvidnošću. Ta se ideja pojavila nedavno i iako nikakva službena odluka o tome još nije donesena, nije isključeno da će zaposleni u toj uspješnoj građevinskoj tvrtki ipak primati plaću dva puta mjesečno, piše Jutarnji list.

Direktor tvrtke Jure Radić potvrdio je da imaju problema s likvidnošću, ali ne i s isplatom plaća. "U protekle dvije i pol godine, koliko sam na čelu IGH, plaća je uvijek stizala 10. u mjesecu ili prvi radni dan nakon tog datuma. Tako je bilo i u travnju", rekao je Radić. Iako nije želio govoriti o ideji da se plaće isplaćuju na dva dijela, ipak je rekao da bi radije pristao na to nego na otpuštanje radnika.

Inače, tvrtka IGH kojoj je vrijednost dionica jučer porasla za 15,38 posto, u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je dobit od 29,9 milijuna kuna, što je 46,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Problema s poslovanjem ima i splitski Konstruktor čiji bi zaposlenici također mogli početi dobivati plaću u dva dijela. Predsjednik Uprave Konstruktora Željko Žderić kaže da se plaće isplaćuju uredno, a nije htio nagađati kakva će situacija biti u bliskoj budućnost.

Građevinske tvrtke koje su najviše pogođene krizom, u zadnje vrijeme imaju problema u naplati poslova. Kao najveći krivac za to najčešće se spominje HAC, državna tvrtka za gradnju i održavanje autocesta.

Podaci Fine također pokazuju da je situacija u građevinrstvu prilično problematična. Naime, krajem veljače u tom sektoru nepodmirene obveze prešle su 1,9 milijardi kuna, što čini destinu ukupnih neplaćenih obveza u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika