01.05.2009. / 11:27

Autor: Katarina Zorić

1. svibanj u Berlinu: Prosvjednici na policajce bacali kamenje i boce

Sindikati i radnici u nekoliko desetaka zemalja iskoristit će Međunarodni praznik rada za prosvjedne povorke kojima žele izraziti nezadovoljstvo borbe s ekonomskom krizom koja se prelomila preko njihovih leđa

U Berlinu su se sukobili prosvjednici i policajciU Berlinu su se sukobili prosvjednici i policajciU prosvjedima u Njemačkoj, rano jutros u Berlinu, došlo je do sukoba mladih prosvjednika s policijom. Nasilje je buknulo preko noći kada je oko 200 prosvjednika počelo uzvikivati antikapitalističke parole. Bacali su staklene boce i kamenje na policiju, automobile i tramvaje te zapalili nekoliko kanti za smeće. U sukobima je ozlijeđeno najmanje 29 policiajaca, a 12 osoba je uhićeno, piše Večernji list.

Sindikati i radnici u nekoliko desetaka zemalja iskoristit će Međunarodni praznik rada za prosvjedne povorke kojima žele izraziti nezadovoljstvo borbe s ekonomskom krizom koja se prelomila preko njihovih leđa.

U Francuskoj je organizirano oko 300 prosvjeda, a posljednjih dana u toj zemlji prosvjedovali su studenti, bolničko osoblje, ribari te mnogi drugi.

Očekuju se prosvjedi u mnogim zemljma poput Japana, Filipina, Kambodže i Tajvana, dok se u Europi prosvjedi očekuju u Španjolskoj, Grčkoj i Turskoj.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika