02.05.2009. / 22:15

Autor: Hina

Prvomajski sukobi vratili se u Berlin u prilikama socijalne krize

U sukobima su ozlijeđena 273 policajca, a 289 osoba je uhićeno, što je dvostruko više nego lani, prema izvješću načelnika policije Dietera Glietscha

Neredi su izbili u središtu BerlinaNeredi su izbili u središtu BerlinaNakon šestogodišnjeg primirja, prvomajski sukobi silovito su se vratili u Berlin u ovoj godini socijalne krize, a aktivisti ekstremnih skupina i huligani izazvali su najteže sukobe s redarstvenim snagama zadnjih godina.

"Nismo uspjeli održati mir na dan 1. svibnja", Međunarodnog praznika rada, priznao je u subotu ministar unutarnjih poslova grada-države Berlina Erhart Koerting, istaknuvši ipak da su sukobi koji su napose zahvatili središnju četvrt Kreuzberg, poprimili "drukčiju dimeniziju" nego prethodnih godina.

U sukobima su ozlijeđena 273 policajca, a 289 osoba je uhićeno, što je dvostruko više nego lani, prema izvješću načelnika policije Dietera Glietscha.

Među prosvjednicima je ozlijeđeno najmanje 136 osoba, među kojima je više od 50 hospitalizirano, većinom zbog teških ozljeda glave, prema podatcima organizatora prosvjeda krajnje ljevice koji su prerasli u sukob.

Gotovo pola milijuna ljudi sudjelovalo je u Njemačkoj u prvomajskim mimohodima, uzvikujući parole protiv najoštrije recesije koja je zahvatila zemlju nakon rata.

Vezane vijesti

Novi stravični pokolj

Novi stravični pokolj

Provladina milicija i snage sigurnosti ubili su najmanje 78 osoba, uključujući i djecu, u provinciji Hama u središnjem dijelu Sirije, objavili su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika