12.05.2009. / 12:19

Autor: Katarina Zorić

Županja: Brat gradonačelničkog kandidata HDZ-a napao aktivista Glavaševog HDSSB-a

Zdenko Miličević i inače je sklon incidentima, a posebno u predizbornom vremenu

U središtu Županje sinoć se dogodio incident kada je Zdenko Miličević, brat aktualnog gradonačelnika i kandidata HDZ-a za istu funkciju, Davora Miličevića, fizički nasrnuo na aktivista Glavaševa HDSSB-a.

Prije toga događaja, kako piše Večernji list, Miličević je provocirao kandidate koalicije SDP-HNS-DSU za gradonačelnika Zlatka Cegledija i njegovu zamjenicu prof. Dubravku Matić, koji su sjedilu u kafiću. Vikao im je "Smrt fašizmu, sloboda narodu" , ali oni nisu reagirali te je Miličević otišao. Nakon nekoga vremena se vratio te im je pred mnogobrojnim gostima opsovao "Nabijem vas sve na k...c!". Zatim im je, također kroz sočne psovke, nastavio spominjati partiju, Tita, a na kraju i mrtve roditelje. Zahvaljujući prisebnosti esdepeovaca izbjegnut je fizički obračun, a oni su nedugo zatim napustili lokal. Miličević je pak otišao do susjednoga ugostiteljskog objekta.

Miličević se ponovno vratio dok je jedan od aktivista i kandidat s liste HDSSB-a lijepio predizborne plakate na izlogu jednoga lokala te ga počeo provocirati. Nije se zadovoljio samo time nego je navodno i fizički nasrnuo na "glavaševca" koji ga je prvo više puta odgurnuo, a kako Miličević nije odustajao, onda i udario šakom u lice nakon čega je provokator završio na zemlji s polomljenim naočalama, piše Večernji list.

Ustao je i teturajući iz džepa izvadio nož na preklapanje, ali ga nije uspio otvoriti jer ga je HDSSB-ov aktivist udario još nekoliko puta. Gosti iz susjednog kafića poslije toga odveli su Zdenka Miličevića, a malo kasnije po njega je došao otac. Policija je obavila očevid, no o ovome se slučaju još nije službeno očitovala.

Zdenko Miličević i inače je sklon incidentima, a posebno u predizbornom vremenu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika