13.05.2009. / 12:54

Autor: Hina

Talačka kriza u turskom ljetovalištu

'Čini se da je jedan od muškaraca naoružan puškom, drugi pištoljem. Trenutno se pokušava uspostaviti dijalog s njima', izjavio je Celal Ulusoy, pomoćnik guvernera Aydina, pokrajine u kojoj se nalazi Kusadasi

Kusadasi, ljetovalište na jugozapadu TurskeKusadasi, ljetovalište na jugozapadu TurskeDva naoružana muškarca upala su u banku u turskom ljetovalištu Kusadasi, na jugozapadu zemlje, uzevši za taoce nekoliko osoba, kazao je u srijedu lokalni dužnosnik.

"Čini se da je jedan od muškaraca naoružan puškom, drugi pištoljem. Trenutno se pokušava uspostaviti dijalog s njima", izjavio je Celal Ulusoy, pomoćnik guvernera Aydina, pokrajine u kojoj se nalazi Kusadasi.

Ulusoy je na tv postaji NTV kazao da su napadači s maskama svladali dežurnog čuvara u banci, podružnici banke Vakifbank.

Dvojica muškaraca pustila su jednu taokinju vezanih ruku iz banke, kazao je Ulusoy. Potom je oslobođen drugi talac, javlja turska novinska agencija Anatolija koja je izvijestila o pucnjavi unutar banke.

Tridesetak naoružanih policajaca zauzelo je položaje oko banke.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika