15.05.2009. / 19:50

Autor: Hina

UNDP: Siromaštvo i korupcija mogu destabilizirati Kosovo

Istodobno, UNDP-ovo izvješće otkriva da Srbi na Kosovu prvi put smatraju da su nezaposlenost i siromaštvo teži problem nego međuetnički odnosi

Kosovo se nakon proglašenja neovisnosti bori sa siromaštvomKosovo se nakon proglašenja neovisnosti bori sa siromaštvomKosovska energetska korporacija najkorumpiranija je ustanova na Kosovu, a povjerenje u kosovske institucije palo je za 18 posto prema prošloj godini, navodi se u izvješću programa UN-a za razvoj UNDP-a na Kosovu, uz upozorenje da siromaštvo i korupcija prijete stabilnosti te mlade države.

Predstavnik UNDP-a na Kosovu Frode Mauring izjavio je u petak u Prištini kako većina Kosovara smatra da su društveno-gospodarska pitanja, nezaposlenost, siromaštvo, nedostatak struje i korupcija najveći nedostatci koji bi mogli destabilizirati Kosovo.

Istodobno, UNDP-ovo izvješće otkriva da Srbi na Kosovu prvi put smatraju da su nezaposlenost i siromaštvo teži problem nego međuetnički odnosi.

Više od 90 posto od oko 1300 ispitanika iz svih slojeva kosovskog društva za loše gospodarske prilike okrivljuje kosovsku vladu.

"Poslovni ljudi vide u korupciji i lošem sudstvu najveću zapreku ulaganju na Kosovu", izjavio je Mauring predstavljajući izvješće.

U dijelu izvješća, u kojemu je riječ o međuetničkim odnosima, navedeno je da se povećao broj kosovskih Srba spremnih na suradnju s Albancima, a sve je više Albanaca koji ne žele nikakvu suradnju sa Srbima.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika