18.05.2009. / 14:10

Autor: Hina

Fotograf Crvenih Kmera prodaje sandale i zahodsku školjku Pola Pota

Nhem En, nekadašnji službeni fotograf zloglasnog kambodžanskog režima, nada se da će za privatne stvari i fotografije Pol Pota dobiti 1,5 milijuna dolara

Nhem En bio je službeni fotograf Crvenih kmera; Foto: APNhem En bio je službeni fotograf Crvenih kmera; Foto: APNegdašnji službeni fotograf Crvenih Kmera prodaje odjeću, sandale, zahodsku školjku i druge stvari Pola Pota, bivšeg vođe Crvenih Kmera, zajedno s tisućama snimljenih fotografija za vladavine tog zloglasnog režima u Kambodži od 1975. do 1979. i nada se da će za to uspjeti dobiti 1,5 milijuna dolara (osam milijuna kuna).

"Prodat ću sandale Pola Pota, njegovu odoru i kapu, zahod kojim se koristio, tisuće fotografija i dva fotoaparata kojima sam se služio u vrijeme vladavine Crvenih Kmera", rekao je Nhem En. On je osim praćenja službenih svečanosti bio zadužen i za slikanje zatvorenika kad su dolazili u zatvor Tuol Sleng u Pnom Penu.

"Tražim 1,5 milijuna dolara, ali o cijeni se može pregovarati", dodao je.

Nhem En je izjavio da će tim novcem osnovati muzej Crvenih Kmera u Anlong Vengu, gradiću kod tajlandske granice gdje su se u džungli skrivali Crveni Kmeri sve dok nisu raspušteni 1998.

Vezane vijesti

ASEAN: Izbori u Mianmaru "slobodni i pravedni"

ASEAN: Izbori u Mianmaru "slobodni i pravedni"

Predsjedništvo Saveza država jugoistočne Azije (ASEAN) koje je poslalo promatrače na djelomične parlamentarne izbore u Mianmaru u nedjelju, ocijenilo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika