18.05.2009. / 17:45

Autor: Hina

Jeremić: Hrvatska tužba opterećuje hrvatsko-srbijanske odnose

Jeremić je istaknuo kako Srbija još nije uputila protutužbu protiv Hrvatske, dodavši kako je u tijeku njezina priprema "zbog toga što nemamo drugog izlaza"

Vuk JeremićVuk JeremićSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u utorak u srbijanskom parlamentu da međusobne odnose Srbije i Hrvatske opterećuje tužba Hrvatske protiv Srbije za genocid, podignuta pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

U govoru pred zastupnicima u Skupštini Srbije, Jeremić je istaknuo kako Srbija još nije uputila protutužbu protiv Hrvatske, dodavši kako je u tijeku njezina priprema "zbog toga što nemamo drugog izlaza".

"Činjenica je da nas jedna država tuži za genocid, da nam ugrožava suverenitet i teritorijalnu cjelovitost priznavanjem Kosova, činjenica je da ne postoji simetrija u tretmanu srbijanskog kapitala u Hrvatskoj i hrvatskog u Srbiji. To su stvari koje, po meni, daleko više opterećuju odnose Srbije i Hrvatske, nego jedna moja izjava", kazao je Jeremić odgovarajući na optužbe da kvari odnose s Hrvatskom.

Zastupnik Liberalno demokratske partije (LDP) Nenad Prokić u parlamentu je optužio Jeremića da je izjavom, u kojoj je kazao da je u Hrvatskoj tijekom akcije "Oluje" 1995. počinjeno etničko čišćenje, pokvario odnose Srbije s Hrvatskom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika