19.05.2009. / 20:05

Autor: Ivica Medo

nogomet

Bobby Charlton: 'Ovo je najbolji Manchester United u povijesti'

Uoči finalne utakmice Lige prvaka s Barcelonom Sir Bobby Charlton tvrdi kako je trenutačna momčad Manchester Uniteda najbolja u povijesti ovog velikog engleskog kluba

Bobby Charlton i David BeckhamBobby Charlton i David BeckhamCharlton je bio glavni igrač Unitedove momčadi iz 1968., poznate pod nadimkom "Busbyjeve bebe", koja je postala prva engleska momčad koja je osvojila naslov europskog prvaka, a sudjelovao je i u stvaranju momčadi koja je 1999. osvojila Ligu prvaka pobijedivši u slavnom finalu na Camp Nou Bayern 2:1.

No, Charlton ipak misli da su Cristiano Ronaldo i društvo bolji od obje spomenute generacije Manchester Uniteda.

"Igra se ubrzala od mog vremena i sada je nogomet još interesantniji. Igrači su usredotočeniji na igru nego ikad. Svaka momčad žarko želi pobijediti United, ali ova skupina igrača sto posto je koncetrirana na igru. Sve su to odreda briljantni igrači. Ponekad pred neku utakmicu pomislim da nećemo uspjeti jer imamo previše ozlijeđenih i suspendiranih igrača, ali svejedno na kraju ova momčad dođe do pobjede. Oni su fantastična skupina igrača. Ako pobijedimo Barcelonu, nitko to neće moći osporiti", izjavio je službeno najbolji engleski igrač prošlog stoljeća i lider engleske reprezentacije koja je 1966. osvojila svoj do sada jedini naslov svjetskog prvaka.

U međuvremenu Alex Ferguson radi na dodatnom pojačavanju ionako sjajne momčadi. United je bacio oko na krilo Wigana Antonija Valenciju, no Ekvadorca traži i Real Madrid koji je navodno poslao ponudu Wiganu od 21.5 milijuna funti.

Ferguson će prema svemu sudeći odmoriti udarnu momčad u nedjeljnom Premiership susretu s Hullom kako bi se što bolje pripremili za dvoboj s Barcelonom. No, ta odluka zasigurno će izazvati brojne kontroverze u Engleskoj budući da će ishod te utakmice odrediti putnike za pad u niži rang natjecanja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika