22.05.2009. / 11:32

Autor: Nacionalova redakcija

Glavni tužitelj nakon beogradskih razgovora: 'Mladić i Hadžić skrivaju se u Srbiji'

Srpski predsjednik Nacionalnog sajveta za suradnju sa Tribunalom u Haagu Rasim Ljajić ocijenio je najnoviji Brammerzom izvještaj povoljnijim od prethodnih, bez obzira na njegovu konstataciju o prisutnosti Hadžića i Mladića u Srbiji

Glavni haaški tužitelj Serge BrammertzGlavni haaški tužitelj Serge BrammertzHaaški bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić najvjerojatnije se skrivaju u Srbiji, kazao je jučer glavni haaški tužitelj Serge Brammertz, ističući kako svoje zaključke temelji na razgovorima koje je vodio tijekom posljednjeg posjeta Beogradu.

"Uhićenje dvojice bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, prioritet je u suradnji sa Tribunalom, i tokom posljednjeg posjeta Beogradu to je bilo centralno pitanje. Vrlo je važan posao akcijskog tima i nadam se da će njihovi napori uroditi plodom ", kazao je Brammertz, prenosi Blic. Dodao je da je suradnja sa srpskim vlastima poboljšana, ali i naglasio kako još nema uspjeha pošto se radi o kompliciranom poslu.

"Akcijski tim ima posla sa ljudima vještim u skrivanjima, ali s obzirom na napore koje poduzimaju, šanse da Mladić i Hadžić budu uhićeni veće su danas nego ranije", izjavio je Brammerz. Srpski predsjednik Nacionalnog sajveta za suradnju sa Tribunalom u Haagu Rasim Ljajić ocijenio je najnoviji Brammerzom izvještaj povoljnijim od prethodnih, bez obzira na njegovu konstataciju o prisutnosti Hadžića i Mladića u Srbiji. "Radi se o dodatnom pritisku na Srbiju da izvrši preostale obveze", kazao je Ljajić.

Vezane vijesti

Brammertz nezadovoljan istragom o mreži pomagača optuženicima

Brammertz nezadovoljan istragom o mreži pomagača optuženicima

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz u utorak je u Beogradu ponovio kako je važno utvrđivanje činjenica o mreži pomagača u skrivanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika