22.05.2009. / 13:00

Autor: Katarina Zorić

Uoči sezone: Za vatrogasce ima posla, ali nema plaće

Magdić je prozvao ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič za nepoštovanje kolektivnog ugovora i neisplatu plaća

Mladen Magdić upozorio je na poteškoće s kojima se uoči početka požarne sezone susreću vatrogasciMladen Magdić upozorio je na poteškoće s kojima se uoči početka požarne sezone susreću vatrogasciPočetak sezone požara u Hrvatskoj vatrogasci čekaju bez plaće. Naime, neke vatrogasne postrojbe poput JVP-a Metkovića i JVP-a Ploča još nisu dobile plaću za travanj.

"Ministarstvo financija trebalo je doznačiti sredstva za isplatu plaća tim vatrogasnim postrojbama zaključno s 15. svibnja. Od tada je prošlo već tjedan dana, a vatrogasci još nisu dobili ni kunu", rekao je Slobodnoj Dalmaciji predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca u Sindikatu javnih službenika Mladen Magdić.

On je prozvao ministra financija Ivana Šukera i potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič za nepoštovanje kolektivnog ugovora i neisplatu plaća. Uputio je i prigovor zbog neangažiranja kanadera u gašenju velikog požara koji je u srijedu buknuo pokraj Stona jer se sva četiri kanadera trenutno nalaze na remontu u Zagrebu.

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković kazao je da angažiranje kanadera u tom slučaju nije bilo nužno jer je na terenu bilo pedesetak vatrogasaca koji su uspješno odradili posao. Dodao je da cijela protupožarna eskadrila prolazi uobičajenu proceduru pripreme za sezonu, uključujući i remont kanadera.

U MORH-u kažu da kanaderi ne bi ni mogli biti angažirani u gašenju požara na Pelješcu zbog jake bure, a to što se sva četiri nalaze na remontu opravdavaju činjenicom da protupožarna sezona još nije počela.

Iako sezona požara u Hrvatskoj službeno počinje 1. lipnja, vatrogasci već imaju pune ruke posla.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika