22.05.2009. / 17:06

Autor: Hina

Zirojević: BiH će prijaviti Hrvatsku i Srbiju CEFTA-i

"Tu su i druge zapreke, poput preduga zadržavanja robe na carinskim terminalima, nerazmjerno visoke cijene pregleda robe te uzimanja uzorka iz baš svake pošiljke", potkrijepio je svoje tvrdnje Zirojević

Mladen ZirojevićMladen ZirojevićMinistar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa BiH Mladen Zirojević ustvrdio je u petak da su Hrvatska i Srbija uspostavile cijeli niz necarinskih zapreka za uvoz prehrambenih proizvoda iz BiH zaprijetio da će Sarajevo prijaviti te dvije susjedne zemlje CEFTA-i ako se to ne promijeni.

Tijekom sastanka s predstavnicima entitetskih vlada u Sarajevu Zirojević je kazao kako je nedavna hrvatska odluka o zabrani uvoza žive ribe iz BiH samo još jedan dokaz stalnih teškoća s kojima se suočavaju izvoznici iz BiH u susjedne zemlje.

"Tu su i druge zapreke, poput preduga zadržavanja robe na carinskim terminalima, nerazmjerno visoke cijene pregleda robe te uzimanja uzorka iz baš svake pošiljke", potkrijepio je svoje tvrdnje Zirojević.

Kazao je kako je zbog tih teškoća u trgovinskim odnosima već uputio posebno pismo mjerodavnim ministrima u Hrvatskoj i Srbiji tražeći da uklone te zapreke.

Ne bude li rezultata, najavio je Zirojević, naš prvi korak će biti diplomatska nota hrvatskoj i srbijanskoj vladi koju će uputiti Vijeće ministara BiH.

"Ne uspije li ni to, prijavit ćemo Hrvatsku i Srbiju CEFTA-i, a ako ni od toga ne bude koristi, razmislit ćemo i o drugim mjerama koje možemo sami provesti", upozorio je ministar Zirojević.

Vezane vijesti

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Varaždinu da je stav vlade da su šume, vode i poljoprivredno zemljište nacionalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika