26.05.2009. / 13:13

Autor: Andrea Belin

Halid Bešlić stao u obranu kolegice: Nije Lepa Brena kriva za rat

Bosanski pjevač je kazao kako je od rata prošlo petnaest godina i da Brena nije ništa kriva što se toga tiče, a da bi joj on prvi rekao kada bio vjerovao da je nekome nešto loše učinila

Halid Bešlić nema ništa protiv Breninog koncertaHalid Bešlić nema ništa protiv Breninog koncertaDo koncerta Lepe Brene u Sarajevu ima još četiri dana, a poznato je da je javnost podijeljena u dva tabora oko njegovog održavnja. Jedni ne vide nikakv razlog zbog kojeg se koncert ne bi održao, dok se drugi protive takvoj manifestaciji. Prvoj skupini pripada i poznati pjevač Halid Bešlić koji također ne vidi niti jedan opravdani razlog zašto Fahreta Živojinović ne bi smjela nastupiti u Sarajevu.

"Kao kolega, podržavam njezin koncert. Što se kola lome na jednoj Breni. Oni traže krivce za rat preko Lepe Brene. Sve to skupa ide mi na živce. Brena mora nastupiti kao i ja", kazao je Halid i dodao kako mu nije jasno zbog čega uvijek pjevači odgovaraju za nekakve greške iz prošlosti.

Na pitanje novinara što ga je potaknulo da reagira u Breninu korist, kazao je kako je od rata prošlo petnaest godina i da Brena nije ništa kriva što se toga tiče, a da bi joj on prvi rekao da je nekome nešto loše učinila.
"Jednostavno, prošlo je 15 godina od rata. Da je Brena bilo što kriva, ja bih rekao, da je nekome nešto nažao učinila, ja bih joj rekao u lice. Što je trebala učinitii, je li trebala glumiti veliku Bosanku u Beogradu", pita Bešlić i dodaje kako pjevačica ima svoju obitelj koju je za vrijeme rata došla spasiti u Brčko, a to bi svatko učinio.

"Ima svoj život, svoju obitelj i što? Ako je otišla u Brčko da izvuče svoje roditelje, to bi svako učinio. Njezini roditelji nisu otišli živjeti u Beograd, već su prebačeni u Zagreb. A to mnogo govori", kaže sarajevska pjevačka legenda.Priznao je kako ga organizatori sarajevskog koncerta nisu pozvali da bude gost na njezinom nastupu, međutim zbog fizičke nespremnosti ionako ne može otići podržati svoju prijateljicu.

Naime, uoči Brenina koncerta u Sarajevu podiglo se mnogo prašine. Braniteljske udruge diljem Bosne i Hercegovine, nevladine organizacije, ali i neke političke stranke žestoko su se protivile održavanju koncerta. Naime, najvećoj folk zvijezdi bivše Jugoslavije zamjeraju što je tijekom rata snimljena u rodnom Brčkom i to u uniformi vojske Republike Srpske. Smeta im i što su u pojedinim medijima objavljene izjave zapovjednika srpske vojske koji je tvrdio da ima ratne fotografije s Lepom Brenom.

Vezane vijesti

Hrvatska u Afganistanu do 2015.

Hrvatska u Afganistanu do 2015.

Hrvatska će do kraja poštivati dogovorenu politiku NATO-vih operacija u Afganistanu i hrvatske će snage u toj zemlji ostati kako je dogovoreno do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika