27.05.2009. / 13:20

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Sastanak s Rehnom prekinut zbog vruće pare: Hrvatski diplomat pomogao ozlijeđenom muškarcu

U trenutku kada se oglasio alarm nešto prije 11.30 sati, Rehn je razgovarao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom, a šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković bio je na putu prema zgradi Europske komisije

foto: Reutersfoto: Reuters

Izbijanje vruće pare uzrokovalo je danas požar u središtu Europske komisije, zbog čega je nakratko prekinut trilateralni sastanak povjerenika za proširenje Ollija Rehna i slovensko-hrvatskih predstavnika.

Iako je prema prvim informacijama do jutrošnje evakuacije zgrade došlo nakon izbijanja požara, naknadno je utvrđeno kako je riječ o ispuštanju pare koja je aktivirala protupožarni alarm. Portal 24 sata piše da je tom prilikom jedna osoba ozlijeđena. Na njega je navodno naišla hrvatska delegacija, pa mu je u pomoć priskočio Branko Baričević, liječnik i hrvatski veleposlanik. On mu je vodom polio opečene ruke.

foto: Reutersfoto: ReutersRazgovori o hrvatskom i slovenskom odgovoru na kompromisni konačni prijedlog za rješenje graničnog prijepora povjerenika za proširenje Ollija Rehna, koji su započeli u srijedu, prekinuti su nakon što se u sjedištu Europske komisije oglasio požarni alarm, devet dana nakon što je požar u toj zgradi izazvao velike štete.

foto: Reutersfoto: Reuters"Nakon što se oglasio alarm sastanak je prekinut, jer to uvijek treba uzeti ozbiljno, tako da smo morali napustiti zgradu. Nastavit ćemo razgovore u nekoj drugoj zgradi", izjavio je povjerenik Rehn novinarima ispred sjedišta Komisije, koje je u potpunosti evakuirano.

U trenutku kada se oglasio alarm nešto prije 11.30 sati, Rehn je razgovarao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom, a šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković bio je na putu prema zgradi Europske komisije.

Nešto prije 11.00 sati, Rehnova glasnogovornica Krisztina Nagy rekla je da počeo trojni sastanak Rehna, Jandrokovića i Žbogara.
Požar prije devet dana izazvao je velike štetePožar prije devet dana izazvao je velike štete
Nitko od novinara koji su se zatekli u zgradi Berlaymont nije uočio nikakve znakove požara. Glasnogovornik bruxelleskih vatrogasaca je rekao da je poslao pet vatrogasnih vozila nakon što se oglasio alarm.

Vezane vijesti

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Voditelj misije Europske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da sve članice EU žele "europsko" odnosno multietničko Kosovo pa i onih pet među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika