27.05.2009. / 22:54

Autor: Ivica Medo

nogomet

Thierry Henry: "Zajedništvo i momčadski duh glavni su razlog Barceloninih uspjeha"

U "mixed zoni" rimskog Olimpica natiskao se veliki broj novinara. Temperatura se popela preko 40 stupnjeva celzijevih. Do izjava se teško dolazilo, ali ipak bilo je nekoliko raspoloživih sugovornika.

Barcelonini igrači slave pobjeduBarcelonini igrači slave pobjeduRonaldo tugujeRonaldo tugujeIgrači Manchester Uniteda nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor, većina je samo projurila pokraj tiskovnih novinara. Najzahvalniji sugovornik bio Ryan Giggs. Ipak je to stara škola. Nije izgledao utučeno, on ionako već ima dvije zlatne medalje kod kuće.
"Počeli smo jako dobro, dominirali smo u prvih nekoliko minuta, imali smo i jednu veliku šansu nakon slobodnog udarca koji je izveo Ronaldo, a onda smo popustili, igru je preuzela Barcelona i nije je ispuštala do kraja utakmice. Da smo na početku zabili, možda bi sve bilo drugačije, no nismo i Barcelona je zasluženo pobijedila. Preuzela je sredinu terena i diktirala igru. Barcelona doista ima sjajnu momčad."
Niste imali odgovor na njihovu tehnički dotjeranu igru. Jeste li frustrirani što ste izgubili praktički bez ispaljena metka?
"Nije baš da smo izgubili tako lako. Imali smo nekoliko dobrih prilika. I kod 0:0 i kod 1:0 i 2:0 za njih. U drugom poluvremenu smo pojačali tempo, stvorili smo neke izgledne šanse i polušanse, ali realizacija nam je zakazala. Kad se sve zbroji, mislim da smo u tom razdoblju imali više šansi od Barcelone. No nismo zabili, a kad ne postignete gol, onda gubite utakmicu."
Može li ovaj poraz narušiti atmosferu u momčadi?
"Ne. Imali smo sjajnu sezonu, osvojili smo prvenstvo, Liga kup i igrali finale Lige prvaka. To je sjajan rezultat, ne bih imao ništa protiv da i sljedeće godine napravimo nešto slično. Imamo sjajnu momčad i sjajne igrače. Sljedeće godine će neki od njih još napredovati i siguran sam da ćemo biti moćniji nego sada", zaključio je Giggs.
Cristiano Ronaldo izgledao je nešto tužnije od velškog veterana, ali daleko od toga da je bio utučen. Cijelu utakmice imao je teške dvoboje s Carlesom Puyolom. Bilo je tu svega, međusobnog navlačenja, sitnog udaranja sa i bez lopte i nekoliko oštrih startova.
"Nema ništa protiv Puyola, takve stvari se događaju tijekom utakmice, nisam ga namjerno srušio, bio je to start na loptu", prokomentirao je Ronaldo jedan od težih prekršaja koji je napravio na Puyolu, a zatim se kratko osvrnuo na utakmicu:
"Počeli smo jako dobro, mislio sam da će to biti naša noć, ali onda je sve pošlo naopako. Nismo igrali onako kako znamo i zato smo izgubili. Uvijek je frustrirajuće izgubiti u finalu, ali nismo igrali kako treba i nismo zaslužili pobjedu."
Ronaldo je htio izreći još koju rečenicu ali ga je u autobus odvukao klupski glasnogovornik.
Ni Barcelonini igrači nisu bili baš razgovorljivi. Messi i Iniesta su projurili kao da su na travnjaku, ali zato je zastao Thierry Henry.
Engleski novinari odmah su ga pitali vraća li se u Arsenal na što nije htio odgovoriti, ali je objasnio što je prema njegovom mišljenju glavni razlog sjajne Barcelonine igre ove sezone.
"Imamo odlične igrače, ali i momčadski duh. Stvorila se neobjašnjiva kemija u momčad, atmosfera je od početka sjajna, vlada veliko zajedništvo, svi se borimo jedan za drugog i valjda je to razlog zašto igramo tako dobro."
Konačno ste došli do titule u Ligi prvaka. Sada ste praktički osvojili sve što se u nogometu može osvojiti: europsko i svjetsko prvenstvo, Ligu prvaka, englesko i španjolsko prvenstvo.
"Presretan sam zbog toga, bilo je i krajnje vrijeme da osjetim kako je to osvojiti najprestižniji klupski pokal. Svaki trofej je za sebe poseban. No, ovaj će mi ostati duboku u srcu. Prijašnje trofeje sam osvajao dok sam bio znatno mlađi i tada nisam razmišljao da ja to jednog dana možda neću osvojiti. Prema Ligi prvaka sam već bio skeptičan, ali eto i to sam osvojio."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika