28.05.2009. / 10:59

Autor: Nacionalova redakcija

Zbog šverca cigareta oduzima se imovina supruzi i sinu Slobodana Miloševića

Miri Marković i Marku Miloševiću mogla bi biti oduzeta sva imovina u Srbiji; financijska istraga zbog oduzimanja nezakonito stečene imovine vodi se i protiv Sretena Jocića i Milorada Ulemeka Legije

Mira Marković i Marko MiloševićMira Marković i Marko MiloševićDržavno tužiteljstvo Srbije sumnjiči Miru Marković i Marka Miloševića, suprugu i sina Slobodna Miloševića, za šverc cigareta u razdoblju od 1996. do 2001. i stjecanje ilegalne zarade u iznosu od više desetaka milijuna tadašnjih njemačkih maraka, piše beogradski Blic. Miloševići su tako došli pod financijsku istragu temeljem zakona koji državi omogućava oduzimanje imovine stečene kriminalnim aktivnostima.

Trenutno se u Srbiji provodi financijska istraga protiv 280 osoba, među kojima su Sreten Jocić i Milorad Ulemek Legija, a državno tužiteljstvo očekuje da će u prvom velu biti oduzeta imovina u vrijednosti od 50 milijuna eura.

Što se tiče obitelji bivšeg srbijanskog diktatora, policija je u dosadašnjoj istrazi otkrila da je Marko Milošević ušao u švercerski biznis preko Vladimira Kovačevića zvanog Tref, osnivača tvrtke "Tref rentakar". Kako piše Blic, Kovačević je Marka Miloševića primio u svoju ekipu za auto-utrke, a ovaj mu se odužio tako što mu je preko majke omogućio nesmetani šverc cigareta. Cigarete su švercane tako što su u međugraničnoj zoni prijavljivane kao neka duga roba kroz Srbiju prolazi u tranzitu. Ključni je bio telefonski poziv Mire Marković Mihalju Kertesu, tadašnjem direktoru Carine.

Srbijanski istražni organi sumnjaju da je veći dio Miloševićeve zarade još je prije listopada 2000. godine prebačen na Cipar.

Inače, na udaru zakona koji omogućava zapljenu imovine prvi se našao Milorad Ulemek Legija, organizator ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića. On bi već u ponedjeljak, 1. lipnja, mogao ostati bez svoje vile u beogradskom naselju Cerak. Blic piše da će sud tog dana donijeti rješenje o zahtjevu tužiteljstva da se Ulemeku oduzme vila u Ulici Ilije Stojadinovića.

Vezane vijesti

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Suđenje beogradskim članovima skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika