28.05.2009. / 17:10

Autor: Martina Čizmić

Afera 'Crna Reka': Srpska policija istražuje financije svećenika Peranovića

U Okružnom tužiteljstvu u Novom Pazaru ističu kako je još 2006. godine Peranović zbog nasilja u Crnoj Reci osuđen na četiri mjeseca zatvora, a tužiteljstvo je i 2008. godine od Okružnog suda zahtjevalo provođenje istrage

Ivica DačićIvica DačićAfera 'Crna Reka' u kojoj su 'terapeuti' koristili veoma zanimljive metode za liječenje ovisnosti, ušla je u drugu fazu. Nakon što su mediji objavili snimke zlostavljanja ovisnika, srpska policija je krenula sa istragom.

Kako je najavio ministar policije Ivica Dačić, istraga će se proširiti i na financije centra Crna Reka, a otkriveno je i da je upravitelj Branislav Peranović još 2006. bio osuđen na uvjetnu kaznu zbog nasilja u centru.

Portal B92 donosi kako policija protekle tri godine ukazuje na nasilje u centru Crna Reka, no nitko u tužilaštvu nije reagirao na to. Dačić je rekao kako je snimka, koja je objavljena u medijima, nastala prije dvije godine.

Obećao je kako će policija provesti i istragu o financijama svećenika Peranovića, koji je tretman u Crnoj Reci naplaćivao između 150 i 400 eura mjesečno.

U Okružnom tužiteljstvu u Novom Pazaru ističu kako je još 2006. godine Peranović zbog nasilja u Crnoj Reci osuđen na četiri mjeseca zatvora, a tužiteljstvo je i 2008. godine od Okružnog suda zahtjevalo provođenje istrage.

U tužiteljstvu ističu kako će novi proces protiv Peranovića voditi po hitnom postupku i napominju da kazneni zakon za ovakve prekršaje predviđa zatvorsku kaznuod šest mjeseci do pet godina zatvora.

I ministrica pravosuđa Snežana Malović očekuje da će se uskoro razriješiti slučaj Crne Reke. Istaknula je kako nije na ministarstvu da pokreće postupak, ali očekuje da to napravi tužiteljstvo.

Čak je i Sinoda Srpske pravoslavne crkve poslala tri poziva da se centar zatvori, no on i dalje radi ali pod novim upraviteljem koji kaže da će sve u njemu ostati jednako osim nasilnih metoda.

Vezane vijesti

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton i američka državna tajnica Hillary Clinton osudile su nasilje i pokolj 92 osobe u sirijskom gradu Huli,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika