29.05.2009. / 12:55

Autor: Martina Čizmić

Žbogar: Nema deblokade dok Hrvatska ne povuče spornu dokumentaciju

Istaknuo je da je dokumentacija još uvijek problem i zato jednostavno Slovenija ne može dopustiti nastavak pregovora

Samuel ŽbogarSamuel ŽbogarSlovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar nakon kratkog sastanka sa hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem i europskim povjerenikom za proširenje Ollijem Rehnom, nije se mogao pohvaliti nikakvim pomacima u rješavanju graničnog pitanja.

"Do blokade hrvatskih pregovora sa Europskom unijom došlo je zbog sporne dokumentacije u pregovorima", ponovio je slovenski ministar.

Istaknuo je da je dokumentacija još uvijek problem i zato jednostavno Slovenija ne može dopustiti nastavak pregovora.

"Ta dokumentacija je još uvijek problem koji bi se mogao riješiti sporazumom o arbitraži ili na neki drugi način. Za sada je dokumentacija još uvijek dio hrvatskih pregovora. Dok god je tako, nema nikakve promjene", istaknuo je Žbogar.

Dodao je kako su na sastanku uglavnom razgovarali o slovenskim dodacima Rehnovom prijedlogu, a na pitanje o sadržaju tih prijedloga odgovorio je kako su već svi izašli u javnost.

Slovenski šef diplomacije je rekao da će Rehn u ulozi posrednika ostati do izbora nove Europske komisije, odnosno još nekoliko mjeseci. Žbogar se također nada da će do tada biti ostvaren nekakav napredak u rješavanju graničnog pitanja.

Vezane vijesti

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Žbogar: Želimo europsko Kosovo

Voditelj misije Europske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je da sve članice EU žele "europsko" odnosno multietničko Kosovo pa i onih pet među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika