29.05.2009. / 22:22

Autor: Ivica Medo

mali nogomet

1. HMNL: Potpićan u finalu doigravanja iznenadio momčad Nacionala

U prvoj finalnoj utakmici doigravanja 1. HMNL momčad Nacionala iznenađujuće je izgubila od Potpićana rezultatom 3:2. Uzvratna utakmica igra se u Labinu 2. lipnja, a igra se na dvije pobjede

Nacional u Labin odlazi s imperativom pobjede (foto: Igor Šoban)Nacional u Labin odlazi s imperativom pobjede (foto: Igor Šoban)U prvoj utkamici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske u malom nogometu, Potpićan je napravio iznenađenje u Zagrebu i pobijedio favorizirani Nacional 3:2. Na početku utakmice ništa nije slutilo da će se dogoditi veliko iznenađenje, Nacional je pritisnuo goste iz Labina od prve minute. Leskovar je već u prvoj minuti imao šansu za gol, no u odlučujućem trenutku pobjegla mu je lopta pred vratima Potpićana. Nakon nekoliko šansi i polu-šansi Nacionala, Potpićan je uzvratio preko Kevena Drndića koji je u tri-četiri minute nekoliko puta zaprijetio Švigiru. Trener Nacionala Marinko Mavrović rotirao je igrače i mijenjao postave kako bi iskoristio prednost Nacionala koji ima dužu klupu od Potpićana i pokušao ih slomiti ritmom.

No, Potpićan se uspješno branio sve do 18. minute kada je Matija Capar izveo minijaturu uz gol-aut liniju pred golom Potpićana. Prvo je "okrenuo" Kevena Drndića gurnuvši mu loptu kroz noge, a zatim je "prerolao" vratara Funčića i poslao loptu u praznu mrežu. Potez Capara digao je popunjenu dvoranu Doma sportova II na noge.

Samo minutu kasnije gredu Švigirevog gola pogađa Šimurina na izvrsno dodavanje Patrika Drndića. Na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Nacionala od 1:0.

U drugom poluvremenu vidjeli smo sasvim drugačiju sliku. Potpićan je iz svlačionice izašao odlučan da stigne i prestigne vodstvo Nacionala. U 24 minuti izjednačuju nakon kornera Patrika Drndića koji je proigrao Radusina, a on je lijevom nogom sa 6 metara pogodio u desni kut Švigira. No, dvije minute kasnije Nacional uzvraća preko Grdovića koji u ulozi "sidraša" prima loptu na 3 metra udaljenosti od vrata Potpićana, okrenuo se zajedno s čuvarom na leđima i ubacio loptu u mrežu. Nakon izjednačenja Nacional je ponovno podigao ritam utakmice i zaredao sa nekoliko odličnih prilika.

U 29 minuti Korab Morina pogađa stativu, a minutu kasnije vratar Funčić brani udarac Novaka. Novak je samo minutu kasnije ponovno izveo odličnu solo akciju, prešao je tri igrača Potpićana no pucao je pokraj gola. Novak je pucao i u 37 minuti odličnim udarcem sa distance, no Funčić ponovno barni.

U jeku punog Nacionalovog pritiska, Keven Drndić oduzima loptu Tihomiru Novaku na središtu igrališta, upošljava brata Patrika koji kreće sam prema vratima Švigira, no vratar Nacionala odlično brani tijelom. Međutim na odbijenu loptu natrčava nespretni i nesretni Capar koji ju šalje u vlastitu mrežu.

Nakon toga, Korab Morina se prihvaća uloge igrača-vratara i Nacional u preostale dvije minute utakmice pokušava postići pogodak, no iz dvije povoljne prilike iskosa Dario Marinović je dva puta slabo ragirao. Potpića u Labin odlazi s vodstvom 1:0 u finalnoj seriji i ima priliku pred svojom publikom osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

"Napravili smo veliko iznenađenje pobjedivši Nacional u Zagrebu. Ušli smo u utakmicu pomalo rezervirani, valjda impresionirani tolikim brojem gledatelja. No, nakon 10-ak minuta igre uspostavili smo svoju igru i kontrolirali Nacional. U drugom poluvremenu smo se digli i preuzeli kontrolu nad igrom. Nadamo se da ćemo pred svojim navijačima uspjeti završiti posao i osvojiti naslov prvaka", rekao je nakon utakmice Keven Drndić.

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor Šoban"Došli smo u Zagreb rasterećeni, znali smo da je Nacional pod pritiskom, da mora pobijediti. Napravili smo veliko iznenađenje, ali uvjeren sam da ova ekipa može i bolje igrati nego večeras. Nećemo se zadovoljiti samo pobjedom u Zagrebu, idemo i po naslov prvaka. Pred utakmicu smo se potajno nadali da možemo dobiti Nacional, ali na početku utakmice nikako se nismo mogli osloboditi nervoze. Imali smo malo sreće, Nacional nije uspio iskoristiti nekoliko šansi, a mi smo kasnije došli k sebi. Pokazali smo da smo dostojan suparnik aktulanom prvaku, pa se možemo nadati da ćemo pred domaćom publikom doći do titule prvaka. Ako smo pobijedili u Zagrebu, zašto ne bismo i u Labinu", istaknuo je Patrik Drndić.

"Znali smo da moramo izdržati početni pritisak Nacionala i ako to uspijemo da ćemo imati šansu dobiti ovu utakmicu. Na poluvremenu osjetili smo da možemo pobijediti i da Nacional nije ne savladiv. Ostavili smo 150% od sebe na terenu. Ovo treba potvrditi u Labinu. Dvorana će biti puna i nadam se da nećemo razočarati naše vjerne navijače", rekao je nakon utakmice trener Potpićana Zoran Peruško.

"Nismo podcjenili Potpićan. To su sve vrhunski igrači. U momčadi imaju nekoliko hrvatskih reprezentativaca. Ušli smo u grču u utakmicu, večeras nismo imali dovoljan broj raspoloženih igrača. Pokušali smo rotacijom i ritmom slomiti protivnika, no nismo imali igrače koji bi to iskoristili", smatra Nacionalov trener Marinko Mavrović.

"Ne mislim da smo pali u drugom poluvremenu, imali smo dosta šansi. Mislim i više nego Potpićan, ali realizacija nam je bila slaba. Znali smo da se moramo čuvati kontri, a na kraju smo golove dobili iz prekida i kardinalnih grešaka. Dvije kardinalne greške na ovakvoj utakmici su zaista previše. Prvi gol smo dobili iz kornera što se jednoj dobroj momčadi ne bi smjelo događati, a treći gol jer smo izgubili loptu na centru. Nećemo se predavati, idemo dobiti Potpićan u Labinu. Siguran sam da će tamo biti izjednačena utakmica, ali nadam se da ćemo mi pobijediti. Rekao sam 100 puta i ponovno ponavljam u finalu nema favorita. To je sport, a u sportu favoriti znaju izgubiti", upozorava trener Nacionala.

"U finalu nema favorita no iznenađenje je način na koji smo izgubili utakmicu. Nakon što smo poveli 1:0 primili smo jeftine golove. Na poluvremenu izašli smo onako kao ne treba izaći i igrati nogomet. Pretvorio sam se od heroja u tragičara. Sad sam osjetio kako je to biti tragičar. Idemo po pobjedu u Labin, idemo dokazati da smo bolji", rekao je najbolji igrač Nacionala Matija Capar.

Uzvrat se igra u utorak 2. lipnja u 21:00 sati u Labinu.

Nacional - PotpiĆan 2:3

Zagreb: Mala dvorana Doma sportova, gledatelja 1500

Nacional: Mario Švigir, Matija Capar, Tihomir Novak, Josip Suton, Kujtim Morina, Serginho, Korab Morina (k), Robert Grdović, Igor Leskovar, Nenad Humar, Erinilson, Dario Marinović

Trener: Marinko Mavrović

Potpićan: Robert Funčić, Sanel Bojkić, Hrvoje Kosir, Alen Lalić, Dražen Novoselac, Keven Drndić (k), Marko Tomljanović, Patrik Drndić, Marko Šimurina, Matko Didović, Dalibor Radusin, Fatos Hoxha.

Trener: Zoran Peruško

Strijelci: Capar 18, Grdović 28/ Radusin 24, Lalić 26, Capar 38-ag

Žuti kartoni: Leskovar 35

Igrač utakmice: Patrik Drndić

Fotogalerija

  • Nacional u Labin odlazi s imperativom pobjede (foto: Igor Šoban)
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban
  • Foto: Igor Šoban

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika