30.05.2009. / 12:37

Autor: Hina

Wikipedija zabranila scijentolozima uređivanje stranice

Pozivajući se na "dugu borbu" sljedbenika i napadača scijentologije, Wikipedija je odlučila u četvrtak blokirati intervencije koje stižu s računala scijentološke crkve i njezinih sljedbenika

Wikipedija je zabranila Scijentološkoj crkvi intervencije na internetskoj stranici zbog neslaganja u vezi tog kontroverznog pokreta kojeg je 1954. u Sjedinjenim Državama osnovao Ron Hubbard.

Pozivajući se na "dugu borbu" sljedbenika i napadača scijentologije, Wikipedija je odlučila u četvrtak blokirati intervencije koje stižu s računala scijentološke crkve i njezinih sljedbenika.

"Svaki tabor želi da članci o toj temi održavaju njihov stav", rekli su članovi izdavačkog odbora stranice u opravdanju svoje odluke.

Jedna glasnogovornica Scijentološke crkve je minimalizirala djelovanje te mjere i rekla da se radi rutinskoj proceduri u slučaju sukoba na stranici.

Enciklopedijska stranica je jedna od najposjećenijih na internetu s oko 6 milijuna posjetitelja dnevno.

Scijentološka crkva tvrdi da ima "nekoliko milijuna članova i 6.000 crkvi" u 159 zemalja. U nekim ju zemljama smatraju sektom, a u SAD-u uživa status religije.

Vezane vijesti

Internetska bespuća u mraku

Internetska bespuća u mraku

Najveća enciklopedija na internetu, Wikipedia, u znak prosvjeda zbog 'antipiratskih' zakona koje je predložio američki Kongres ugasila je na jedan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika