04.06.2009. / 13:19

Autor: Hina

Utemeljitelj Cirque du Soleil bit će prvi kanadski svemirski turist

Milijarder iz Quebeca bit će sedma privatna osoba koja će od travnja 2001. putovati u svemir. Dosadašnji izleti svemirskih turista koji su plaćali putovanje trajali su od tjedan do 13 dana

Uskoro će i Kanađani dobiti svog prvog svemirskog turistaUskoro će i Kanađani dobiti svog prvog svemirskog turistaUtemeljitelj cirkusa Cirque du Soleil Guy Laliberte bit će prvi kanadski svemirski turist i na ruskom će svemirskome brodu Sojuzu u rujnu odletjeti u svemir, potvrdila je glasnogovornica cirkusa Chantal Cote.

Laliberte (49) sad je u Moskvi gdje čeka službenu objavu koja će se u isto vrijeme održati i u središtu kanadske svemirske agencije u Montrealu.

Milijarder iz Quebeca bit će sedma privatna osoba koja će od travnja 2001. putovati u svemir. Dosadašnji izleti svemirskih turista koji su plaćali putovanje trajali su od tjedan do 13 dana.

Laliberte će biti treći Kanađanin koji će ove godine posjetiti Međunarodnu svemirsku postaju (ISS). Jedan je astronaut i sad ondje, a jednoga uskoro očekuju.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika