04.06.2009. / 14:27

Autor: Martina Čizmić

Turci prijete: Ako Srbi ne popuste, u Tursku će letjeti iz Osijeka

"Činjenica je da će JAT, ako ne dobije dozvolu za čarter, ostati bez značajnog novca. Mislim da Turci igraju na sigurno. Preživjeti će, a mi teško", rekao je Borbin izvor iz JAT-a

JAT bi zbog tvrdoglavosti mogao ostati bez putnikaJAT bi zbog tvrdoglavosti mogao ostati bez putnikaSpor između srpskog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije i Turskih zrakoplovnih prijevoznika sve se više zahuktava. I jedna i druga strana ne odustaju od svojih zahtjeva za većim brojem čarter letova u drugu zemlju.

No, ono što je u pozadini zapravo je državni interes da JAT Airways ostane monopolist i zaradi što više na čarter letovima prema Turskoj.

I to je jasno i Turcima, koji su tako postavili ultimatum. Ukoliko srpske vlasti ne popuste, oni će svoje čartere usmjeriti prema Osijeku i od tamo voziti svoje putnike. To će direktno utjecati na JAT koji će zbog turskih i do 30 posto nižih karata izgubiti i putnike i novac.

Kako navodi srpska Borba, stanje je 'biti ili ne biti' za JAT.

"Činjenica je da će JAT, ako ne dobije dozvolu za čarter, ostati bez značajnog novca. Mislim da Turci igraju na sigurno. Preživjeti će, a mi teško", rekao je Borbin izvor iz JAT-a.

Dodaje kako su se JAT-ovi putnici često bunili da su im aerodromske takse previsoke, čak do 40 eura po putniku, a bez ikakvog pojašnjenja za što se plaćaju.

"Putnici aerodromsku taksu plaćaju, osim na beogradskom, i na aerodromu sa kojeg polijeću iz Turske, plus neke JAT-ove usluge koje nisu specificirane i nikad se ne zna što ste zapravo platili. Nikad nisam uspio dobiti specifikaciju što se to točno naplaćuje", ističe Borbin sugovornik.

Vezane vijesti

Godišnja dobit EasyJeta skočila za 70 posto

Godišnja dobit EasyJeta skočila za 70 posto

Britanska niskobudžetna zrakoplovna kompanija easyJet izvijestila je u utorak o skoku godišnje neto dobiti za 70 posto, najavivši prvi puta i isplate… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika