08.09.2010. / 12:26

Autor: Martina Čizmić

Ništa od posla sa Srbima: Croatia Airlines odbila Jatovu ponudu za udruživanjem

I dok su Hrvatske i Slovenske željeznice objeručke prihvatile udruživanje, u Croatiji Airlinesu nisu tako skloni zajedničkoj suradnji

Ivan MišetićIvan MišetićNakon što su željeznice Slovenije, Srbije i Hrvatske dogovorile zajedničku suradnju i osnovale zajedničku tvrtku kako bi bile konkurentnije na europskom tržištu, slična je inicijativa iz Beograda krenula i za zračni promet.

I dok su Hrvatske i Slovenske željeznice objeručke prihvatile udruživanje, u Croatiji Airlinesu nisu tako skloni zajedničkoj suradnji.

Kako izvještava Radio Slobodna Europa, na poziv srpskog državnog tajnika za zračni promet, Miodraga Miljkovića iz CA su poručili kako "su već ostvarili strateško povezivanje u okviru udruženja Star Alliance, u čijem su članstvu od 2004. godine".

Naime, Miljković je CA ponudio strateško udruživanje s JAT Airwaysem i Montenegro Airlinesom. On smatra kako bi udruživanje bilo korisno za sve kompanije jer bi uštedjeli zbog bolje iskorištenosti kapaciteta i manjih aerodromskih pristojbi, čime bi postali konkurentniji u odnosu na ostale prijevoznike.

No, očito u hrvatskoj tvrtki, koja je prošle godine zabilježila minus od 198 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine 131,6 milijuna kuna, nisu zainteresirani za uštede.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 08.09.10. 14:23

Martina, kojom ti to računicom potkrepljuješ tezu da bi bile ostvarene uštede u tom Balkan Airwaysu? Ili se s nostalgijom sječaš bivše Jugoslavije? Idi u Beograd i živi tamo, sasvim jednostavno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika