05.06.2009. / 22:32

Autor: Ivica Medo

nogomet

Večernji trening hrvatske reprezentacije: "Stari" pobijedili "mlade" 3:2

Na večerašnjem treningu hrvatske nogometne reprezentacije dan uoči susreta s Ukrajinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. nije se moglo nazrijeti koju će postavu izbornik Slaven Bilić izvesti na maksimirski travnjak

Trening hrvatske reprezentacijeTrening hrvatske reprezentacijeJedna od dilema je riješena, Bilić je već ranije istakao kako će na vratima sigurno biti Vedran Runje.

Ćorluka će sigurno igrati desnog, a Pranjić lijevog beka, Šimunić i Kovač stopere, Srna desnog veznog, no pitanje je hoće li Modrić igrati na lijevoj strani veznog reda ili u sredini zajedno s Jurićem. U slučaju da Modrić igra lijevog veznog, u sredini bi bili Jurić i Vukojević, a ako veznjak Tottenhama bude igrao u sredini, onda će na lijevoj strani biti Rakitić. Napadački tandem trebao bi biti Olić - Petrić. Olić je siguran, no mala nedoumica postoji kod Petrića.

Trening je počeo oko 19.15, a nakon zagrijavanja uslijedilo je uobičajena utakmica na jednoj polovini terena između "starih" i "mladih". Igralo se 12 protiv 12, "stari" su riješili dvoboj u svoju korist pobjedom 3:2.

Momčad "mladih" nosila je "markere" a njihov sastav izgledao je ovako: Pletikosa, Vukojević, Kalinić, Modrić, Rakitić, Gabrić, Kranjčar, Mandžukić, Ćorluka, Pokrivač, Srna i Čale.
Za "stare" su igrali: Runje, Klasnić, Pranjić, Šimunić, Drpić, Olić, Vejić, Jurić, Petrić, Kovač, Leko i Robert Prosinečki, pomoćnik izbornika, koji je pojačao momčad "starih" budući da nije bilo ozlijeđenog Subašića.

"Mladi" su poveli pogotkom Vukojevića, no ubrzo su "stari" izjednačili preko Olića koji je presjekao jednu loptu Pletikose na tri-četiri metra od gola vratara Spartaka. Petrić povećava na 2:1 za "stare" nakon pogreške Pokrivača. Srna izjednačuje na 2:2 iz slobodnog udarca, no lopta se odbila od Drpića, pa bi se taj pogodak mogao okarakterizirati kao i autogolom. Konačnih 3:2 za stare postavio je Klasnić rezantnim udarcem s 13-14 metara.
Možda i najzanimljiviji trenutak utakmice bio je "sprint" Roberta Prosinečkog za jednom loptom po desnoj strani. Pod teretom godina i kilograma "Veliki Žuti" jedva je pretrčao dionicu od nekih dvadesetak metara, ali kontrola lopte ostala je kao nekoć u najboljim danima.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika