05.06.2009. / 21:00

Autor: Ivica Medo

nogomet

Ukrajinski izbornik Oleksej Mihajličenko: "Hrvatska ima slabosti"

Prije hrvatske vrste trening na Maksimiru odradila je i Ukrajina, no trening je za javnost i medije bio otvoren tek prvih petnaest minuta, pa se nije moglo vidjeti koje varijante je uigravao Oleksej Mihajličenko za sutrašnji sraz koji počinje u 20.15 na zagrebačkom Maksimiru

Oleksej Mihajlicenko, izbornik UkrajineOleksej Mihajlicenko, izbornik UkrajineMihajličenko je na press-konferenciji koja je održana u 17.00 u hotelu Regent Esplanade izjavio kako hrvatska reprezentacija spada u vrh svjetskog nogometa, ali i da ima svojih slabosti.

"Pregledao sam snimke s utakmica Hrvatske, svjestan sam da se radi o velikoj reprezentaciji, ali baš kao i sve momčadi i ona ima slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti", rekao je Mihajličenko, naravno, ne želeći se izjasniti koje su to slabosti.
Problem za Mihajličenka je ozljeda Alijeva. jednog od ključnih igrača Dinamo Kijeva i ukrajinske reprezentacije, no Mihajličenko ne očajava:
"Istina je da nas je ta ozljeda poremetila, ali to se u nogometu događa i na to uvijek treba biti spreman. Maksimalno smo spremni za sve što nas sutra čeka. Doduše prvu momčad još nisam definitivno izabrao. Učinit ću to nakon treninga na kojem ćemo isprobati još neke kombinacije. U svakom slučaju Ukrajina će bolje izgledati nego na Wembleyju protiv Engleske gdje smo doživjeli poraz u posljednjim trenucima utakmice."
Prema pisanju ukrajinskih medija Alijeva bi trebao zamijeniti Sergej Nazarenko iz Dnjipra, no Mihajličenko to nije htio potvrditi.
Na pitanje boji li se otkaza ako sutra doživi poraz, odgovorio je vrlo kratko:
"Da se toga bojim, nikada ne bih radio ovaj posao."
Je li bolje za Ukrajinu da brani Runje nego Pletikosa?
"To nema veze. Oba vratara su vrlo kvalitetna i svejedno je tko će braniti. Ako želite postići pogodak, morate izraditi šanse. To je ono o čemu trebamo razmišljati, a ne tko brani. Usredotočeni smo isključivo na igru svoje momčadi", zaključio je ukrajinski izbornik.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika